EKONOMİ 6.11.2014 11:05:00 737 0

TSKB’nin kredi büyüklüğü 10,5 milyar TL’ye ulaştı

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. (TSKB) 2014 yılının dokuz ayına ilişkin faaliyet sonuçlarını açıkladı. Buna göre, 2014 yılının ilk dokuz ayında aktif büyüklüğü 14,7 milyar TL’ye ulaşan TSKB’nin toplam kredi büyüklüğ?

TSKB’nin kredi büyüklüğü  10,5 milyar TL’ye ulaştı
 Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. (TSKB), 2014 yılının dokuz aylık döneminde toplam aktif büyüklüğünü yüzde 13,6 artırarak 14,7 milyar TL’ye, kredi büyüklüğünü ise yüzde 14,9 artırarak 10,5 milyar TL’ye ulaştırdı.  Banka aktifleri yıllık bazda yüzde 20,2 artarken, kredileri yüzde 26 büyüdü.

TSKB, yılın ilk dokuz ayında özkaynaklarını yüzde 14’lük artışla 2,1 milyar TL’ye taşırken, yıllık bazdaki ortalama özkaynak getiri oranı yüzde 19 oldu.  Bankanın aktif karlılık oranı ise yüzde 2,8 olarak gerçekleşti.

TSKB’nin solo bazda vergi öncesi kârı 359,3 milyon TL olurken, ilk dokuz aylık net dönem kârı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17,7 artışla 288 milyon TL düzeyine yükseldi.

Yılın dokuz ayında elde ettikleri finansal sonuçları değerlendiren TSKB Genel Müdürü Özcan Türkakın, “2014 yılının üçüncü çeyreğinde de başarılı bir performans gerçekleştiren Bankamız, büyüme hedefine paralel bir şekilde kaynaklarını artırmaya ve çeşitlendirmeye devam ediyor. Sene başından bu yana, altı farklı uluslararası finans kurumundan toplam 840 milyon ABD dolarıtutarında ilave kredi sağladık. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğimiz 350 milyon ABD Doları tutarındaki ilk Eurobond ihracımız ise dört kat talep ile karşılandı. Yıl içinde başarı ile yenilediğimiz sendikasyon kredisi ile birlikte uluslararası piyasalardan sağladığımız kaynakların toplamı bugün itibariyle yaklaşık 1,3 milyar ABD Doları’na ulaştı. 2014 yılında imzaladığımız yeni kaynak anlaşmaları ile ülkemizin sürdürülebilir büyümesinde kilit öneme sahip enerji ve kaynak verimliliği ile yenilenebilir enerji yatırımlarına finansman sağlamaya devam edeceğiz. Ayrıca sürdürülebilir turizm, çevre, lojistik ve altyapı projeleri de gündemimizde olacak” diye konuştu.

 

 

TSKB Hakkında:

1950 yılında kurulmuş olan Türkiye Sınaî Kalkınma Bankası (TSKB), Türkiye'nin özel sermayeli ilk kalkınma ve yatırım bankası olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. TSKB, geniş bir müşteri kitlesine kurumsal kredilendirme, proje finansmanı, finansal kiralama (leasing), yatırım bankacılığı kapsamında kurumsal finansman hizmetleri, sermaye piyasası aracılık faaliyetleri ve portföy yönetimi iş kollarında hizmet sunmaktadır.

Merkezi İstanbul’da olan TSKB’nin, Ankara ve İzmir’de de şubeleri bulunmaktadır. TSKB, yatırım projeleri başta olmak üzere iş dünyasına sağladığı uzun vadeli krediler, müşteriye özel danışmanlık ve aracılık hizmetleriyle Türkiye ekonomisinin gelişmesi ve büyümesine katkı sağlamaktadır. Verdiği kredilerde çevresel etki boyutunu özenle gözeten TSKB, uluslarüstü kuruluşlardan sağladığı çeşitli kaynaklarla reel sektör yatırımlarına destek olmaktadır.

Uluslararası standartlarda sürdürülebilir bankacılık anlayışını benimseyen TSKB, elde ettiği ekonomik, çevresel ve sosyal başarılar ile yerli ve yabancı paydaşlarının sürekli takdir ve desteğini kazanmıştır. 2006 yılında ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Standardı alan ve 2009 yılı itibariyle karbon ayak izini silen TSKB, her iki alanda da Türk bankacılık sektöründe ilklere imza atmıştır. Birleşmiş Milletler Çevre Programı Finans Girişimi’ne (UNEP FI) üye olarak, çevreye ve sürdürülebilir kalkınmaya duyarlı uluslararası kuruluşlar arasına katılan TSKB, insan hakları, çalışma, çevre ana başlıkları ve yolsuzluk karşıtı 10 evrensel prensip doğrultusunda oluşturulan Birleşmiş Milletler “Global Compact”a da üyedir.

Financial Times ve IFC tarafından 2008, 2009 ve 2010 yıllarında ardı ardına üç kez ‘Gelişmekte Olan Ülkeler’ kategorisinde Doğu Avrupa’da ‘Yılın Sürdürülebilir Bankacılık’ ödülüne layık bulunan TSKB, 2011 ve 2013 yıllarında Avrupa Bölgesi’nde en iyi üç banka arasına girerek, sürdürülebilirlik konusunda attığı duyarlı adımların altını bir kez daha çizmiştir.

2012 yılında iklim değişikliğinin kaynak kullanımı ve üretim gibi faaliyetlerde neden olacağı değişiklikler kapsamında dünya atmosferindeki sera gazı derişimlerinin sınırlandırılması amacı ile hazırlanmış bir standart olan ISO 14064-1 sertifikasını da almaya hak kazanan TSKB, bu sertifikayı bankacılık sektöründe alan ilk kurum olmuştur.

TSKB ayrıca, 2011, 2012 ve 2013'de Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) tarafından düzenlenen Kurumsal Yönetim Zirve'sinde ödüllendirilerek adil, şeffaf ve hesap verebilir bir kurumsal yönetim sergilediğini kanıtlamıştır.


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.