Tarih: 01.01.0001 00:00

Organlarınızı bağışlayın, hayat kurtarın…

Bahçelievler Belediyesi ve Özel Medicana Bahçelievler Hastanesi, Organ Bağış Haftası etkinlikleri kapsamında nakil olan ve nakil bekleyen hastaları Türk Sanat Müziği konserinde bir araya getirdi.

Organlarınızı bağışlayın, hayat kurtarın…
 Nurettin Topçu Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğine, Türkiye’nin Organ Nakli konusunda öncü hekimleri katıldı. Prof. Dr. Hasan Taşçı tarafından verilen ‘Organ Bağışı’ semineri ve sanatçı Aylin Şengün Taşçı’nın solist olarak katıldığı Türk Sanat Müziği konseri, yoğun ilgi gördü.  Bahçelievler Belediyesi ve Özel Medicana Bahçelievler Hastanesi işbirliği ile gerçekleşen Türk Sanat Müziği Konserine Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Medicana Bahçelievler Hastanesi yöneticileri, doktorları ve ilgili dernek temsilcileri katıldı. Program, protokol konuşmalarının ardından Medicana Bahçelievler Hastanesi Genel Cerrahı Prof. Dr. Hasan Taşçı’nın sunumu ve Kültür Bakanlığı Sanatçısı solist Aylin Şengün Taşçı’nın konseriyle devam etti. Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Osman Develioğlu organ bağışı başta olmak üzere farkındalık yaratmak adına geliştirilen projelerinin önemine dikkat çekerek, “Birbirinden başarılı doktorlarımız sayesinde organ nakli konusunda hatırı sayılır bir üne sahip olan ülkemizde organ bağışçısı sayısında da özellikle son yıllarda gözle görülür bir artış var” şeklinde konuştu.

 

Prof. Dr. Hasan Taşçı: “Organlarımızı Bağışlayalım ki Toprak Yerine Hayat Olsun.”

Etkinlikte, “Organ Bağışı” semineri veren Prof. Dr. Hasan Taşçı, haftanın önemini şu sözlerle ifade etti. “Ülkemiz insanı yardımseverdir. Dinimiz de insanların birbirlerine yardımlaşmasını, dayanışmasını salık verir. Bizler “bir insanı yaşatmak bütün insanlığı yaşatmaktır ” anlayışına sahip insanlarız. Din adamlarımız organ bağışı konusunda hep pozitif mesaj veriyorlar. Medyanın da ‘organ bağışı duyarlılığı’ konusunda tıp dünyasına yardımcı olması gerekiyor. Bunu bir rakam ile anlatacak olursak, biz halen organ bağışını %80 oranında canlılardan (yani 4.dereceye kadar akrabalardan) %20’sini ise kadavradan (yani beyin ölümü gerçekleşmiş bağışlanmış organlardan) elde ediyoruz. Hep birlikte amacımız bu oranı tam tersine çevirmek olmalı.  Türkiye’de 60-70 bin civarında böbrek yetmezliği olan, nakil bekleyen hasta var. Onlar sıraya girmiş durumda. Aslında o liste yaşam değil ölüm bekleme listesi durumuna dönüşmüş vaziyette. Her yıl ortalama 6 bin civarı kaybımız oluyor. Yapılabilen böbrek nakli sayısı 3 bin 500. Canlı bir insandan sağlıklı bir insana böbrek nakli bizi üzüyor. Bu tip nakilleri arttırmak için yüce dinimiz İslamiyet’in, hiçbir kısıt koymadığı organ bağışını arttırmalıyız. Organ bağışı yapmak isteyen vatandaşlarımızın yapması gereken tek şey her sağlık kurumunda kolayca bulabilecekleri organ bağış formlarını doldurmak.” şeklinde konuştu. Dr. Taşçı’nın sunum sonrası sahneye davet ettiği ve böbrek nakliyle hayatı değişen Simla Yerlikaya konuşmasıyla nakil bekleyen hastalara umut oldu. Diyaliz süresince çektiği zorluklara değinen Simla Yerlikaya, organ bağışının önemini ve tedavi sırasında ve sonrasında nakil hastalarının morallerini muhakkak yüksek tutmaları gerektiğini ifade etti.

 

Program sonunda sahnede yerini alan İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu Sanat Yönetmeni Aylin Şengün Taşçı, Türk Sanat Müziği konseriyle herkesi büyüledi.  Şarkılarıyla tüm misafirlere müzik ziyafeti yaşatan sanatçı, verdiği konserle tüm davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı. 


Buruk Teşekkür…

ÜLKÜCÜ BAŞKANDAN CUMHUR İTTIFAKI ADAYLARINA TAM DESTEK

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Türkiye Yüzyılı’na damgasını vuracak projeler

Darıca’nın diş hastanesi projesi hazır!

Bursa'da dağ yöresi kırsal turizmle kalkınacak

İYİ Parti’den Dünya Emekçi Kadınlar Günü açıklaması

Dünya Kadınlar Günü'nde Emel Gözükara Durmaz'dan önemli mesaj

Mert Yöneyer: “Ayırmadan ayrışmadan Foça için çalışacağız”

MHP %33.20 Puan ile Önde

Düzce'de Faruk Özlü'den 100 proje tanıtımı 

RECEP EROL, VİZYON PROJELERİNİ TANITTI... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İmamoğlu'ndan 'Atatürk' çıkışı

Ali Babacan: “81 ilin tamamında adaylarımız var”

İYİ Parti’den Toplu İstifa… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)


Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

Balcıoğlu, Afet Hazırlıklarını Masaya Yatırdı

Balcıoğlu "Ahşabın Hikayesi" Sergisinin Açılışını Gerçekleştirdi

111-91 ' lik Skor

Manisa'da 484’üncü Mesir Festivali’nin tanıtımı yapıldı

İzmir MEB Gastronomi Festivalinde lezzet şöleni

Özcan “Hoş tablo devralmadık”

Geleceğin Bilim İnsanları Ve Ressamları  Yetişiyor

Başkan Zeyrek sözünü tuttu...

2024 yazının trend renk ve kumaşları neler olacak?

Edirne'de 7 terörist yakalandı!

Küflenen ekmeği tüketmeyin!

İçişleri'nden 'Mahzen-29'da 32 gözaltı

Özcan, makamını ilkokul öğrencisi Ceren Şen’e devretti

Yonca Zeren’den Pop Arabesk Şarkı

2023 Faaliyet Raporu Kabul Edildi…

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.