Tarih: 06.11.2014 15:33

Bir Meclis Hikayesi

Facebook Twitter Linked-in

 İki partinin oluşturduğu meclis yapısında, Cumhuriyet Halk Partisi çoğunluk, Adalet ve Kalkınma Partisi azınlık durumunda. Bir tarafta 5. dönem belediye başkanlığı görevini yapan, deyim yerindeyse 'Kurt bir siyasetçi' öte yanda, deneyimsiz meclis üyeleri. Ak Parti'de Recep Erol ve Recep Alparslan, Akgün deneyimi olan siyasetçiler. 

 
İlk olarak Ak Parti grubunun bir kısmını ele almak isterim.

Recep Erol; Ak Parti Grup Başkan Vekili, daha evvel Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün karşısında meclis üyeliği deneyimi olan ve meclise dersine çalışarak gelen yegane insan. Ne zaman tecrübesiz meclis üyeleri sıvama yapsa, temizliği Recep Erol'a düşer. Recep Erol; Hasan Akgün kadar olmasa da kurt bir siyasetçidir, nerede nasıl konuşacağını bilir, hatta bazen olmadık kişilerin yanında ekstradan konuştuğu da olur, konuşmasa daha iyi ama konuşur. İnsanların hassas noktalarını iyi bilir, herkes tarafından sevilir, sayılır. 


Recep Alparslan; Hemen hemen her mecliste söz alır, çoğu zaman da söylediklerinde haklıdır fakat kendini ifade etmekte sıkıntı yaşadığı için genelde istenmeyen adam pozisyonuna düşer. İktidar Alaparslan'dan pek  hoşlanmaz, Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün çok zeki bir insan olduğundan Recep Alparslan'ı çoğu zaman susturmayı başarır.

Rıdvan Yavuzbilge; Uzun yıllar Celaliye Kamiloba Belediye Başkanlığı yapmış saygıdeğer bir siyasetçi. Geçtiğimiz günlerde Celaliye Kamiloba bölgesinde köy kahvehanesinde yapılan meclis toplantısında İmar Planlarıyla alakalı kendi bölgesinde şov yapmaya kalkınca Dr. Hasan Akgün tarafından 'Uzun yıllar burada başkanlık yaptın. Senin karıştırdığın planları düzeltmeye çalışıyoruz. Çok biliyorsan düzgün yapsaydın!' demek suretiyle yerin dibine sokulan, deyim yerindeyse, şamar mukabilinden cevabı afiyetle yiyerek, olduğu yere yığılıp kalan: DYP Celaliye Kamiloba Belediye Başkanı, geçen dönem MHP Büyükçekmece Belediye Başkan adayı, bu dönem Ak Parti Meclis üyesi olan abimizdir. 

Seher İlhan Yıldız; Cumhuriyet Halk Partisi'nin eski yıldızlarından olup, yeni dönem Ak Parti'den meclis üyesi sıfatıyla boy gösteren hanımefendi. 'Sabah Ezanı Okunmasın' diye imza topladığı iddia edilen, Batıköy Mahallesi'nin eski muhtarı. Oturumlarda sesi soluğu çıkmayan bu meclis üyesi, bir seferinde konuşmaya yeltenmiş, amma velakin Doktor tarafından lafı boğazına tıkılmak suretiyle, hevesi kursağında bırakılmıştı.


Hasan Bacıoğlu; Bilgili ama kendini ifade etmekte zorlanan meclis üyelerinden biri; lakin konuşmayı seven bir şahsiyet. Son meclis toplantısında konuşma sevdası başına dert oldu. Laf arasında 'Yandaşlarınıza %80, sizden olmayanlara %20 inşaat izni veriyorsunuz' deyince, doktorun gazabına uğradı. İmar konularında çok hassas olduğu bilinen Dr. Hasan Akgün'e imardan yüklenmeye kalkan Bacıoğlu'nun sonu ayva gibi sararmanın ardından domates gibi kızarmak oldu. 'Söylediğini ıspatlamazsan müfterihsin' diyen Akgün, 'çıkışta bekliyorum söylediğin sözlere örnek bir yer göstereceksin bana' diyerek kükremesini sürdürdü, Kaçak yapıları seçimden 1 ay önce nasıl mühürlediğini ve yıkım kararı çıkardığını anlattı, öfkeden deliye dönen Başkan Akgün çıkışta Bacıoğlu'nu basın mensupları eşliğinde bekledi fakat gelen olmadı. 

 

Yadigar Bakacak; Ak Parti Meclis listesine Muratçeşme mahallesini temsilen girdi fakat temsil kabiliyetini henüz kimse görmedi. Herkes konuşuyor, mahallesinin dertlerini anlatıyor, gerekirse Başkandan zılgıt yiyor ancak Yadigar Bakacak yalnızca bakmakla yetiniyor. Son mecliste Gazeteci Salih Mert heyecanla Yadigar beyin fotoğrafını çekiyordu, sebebini sordum Yadigar bey uyuyormuş o yüzden çekmiş fotoğrafı. 


Ak Parti grubunun ana problemi Meclis üyeleri dersine çalışmıyor. Hasan Akgün gibi bir siyasetçinin karşısında aklına geleni geldiği gibi pat diye konuşamayacaklarını, ağızlarının payını alacaklarını bilmiyorlar. Fakat hayat tecrübelerden ibaret, yaşayıp tecrübe kazanacaklar. 

 

Büyükçekmece Belediye Başkanına Kurt Hasan diyorum ya haksız değilim. Karşısında açık vermeye gelmiyor, en ufak bir gedikten girip sırtüstü vuruyor adamı. Nitekim yasaları bile açığını bulup yere sermiş. 30,000 m2 ve üzerindeki arsaları Büyükşehir belediyesi ilçe belediyelerinin elinden almaya yasal olarak yetkili. Bunu gören Akgün Albatros'da bulunan Belediyeye ait araziyi, ikiye bölüp Büyükşehir Belediyesinin el koymasını engellemiş. Adam yasaları tuş ediyor, sen kalkıp gelişigüzel konuşursan, açığını bulduğu gibi yerin dibine sokar. 

 

Yalnızca Ak Parti meclis üyeleri değil Dr. Hasan Akgün'ün gölgesinde kalan CHP meclis üyeleri de maalesef sönük kalmaktan kurtulamıyorlar. 


Hayrettin Altınok; Eski Kaymakam yeni  meclis üyesi. Kaliteli bir şahsiyet olduğunu Büyükçekmece Kaymakamı olduğu dönemden biliyoruz. Malesef Kaymakamlık döneminin gösterişli yıllarını bulamadı siyasette. Hasan Akgün gibi yıldızı parlak bir belediye başkanının altında eziliverdi, ortalarda görünmez oldu. 


Coşkun Tanış; Merkez Sağdan gelme Hasan Akgün'ün gölgesinde kalan koyu bir CHP'li. CHP Grup Başkanı olması hasebiyle sık sık konuşma yapan, Sırrı Süreyya Önder'e özendiğini düşündüğüm keyifli bir şahsiyet. Konuşma zorunluluğu hissederek aldığı sözlerin bir çoğunda, verimli cümleler kuramayan ideolojisine sonuna kadar bağlı bir meclis üyesi. 


Ahmet Şahin; Hasan Akgün'e sonuna kadar biat etmiş, sözünden ayrılmayan bir siyasetçi. Siyaset merdivenlerini Hasan Akgün ile birlikte tırmanmış, bundan sonrada Akgün'ün peşinden ayrılacağını sanmadığım bir adam. Şahsiyetine sözümüz yok, çok dürüst, candan, sağlam, güvenilir bir adam, ancak Hasan Akgün olmadan Ahmet Şahin  etkili bir siyasetçi konumunda değil. Başkanın olmadığı yerlerde onu temsil etmeye çalışır fakat Hasan Akgün'ün olduğu ortamlarda etkisizdir, fikir dahi beyan etmez. 


Tarık Erdoğan; Çalışkan cefakar bir meclis üyesi. Daha evvel Ak Parti saflarında yer alıyordu fakat beyanına göre uğradığı haksızlıklardan dolayı Hasan Akgün'ün yanında. Mimardır, akıllı, zeki bir meclis üyesidir fakat mecliste fikir beyan ettiğine rastlamak zordur. Çünkü meclis üyeleri meclis salonuna gelmeden, kimin konuşacağı ne konuşacağı bellidir. Askeri bir düzen içerisinde çalışırlar tabiki baş komutan Doktordur.

 

Önümüzdeki dönemlerde Dr. Hasan Akgün ve meclis üyeleri ile ilgili tespitlerim devam edecek. Saygılarımla

 

M.Mustafa KARAYÜN'ün Yorum Haberi





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —