BÜYÜKÇEKMECE 11.11.2014 11:57:00 223 0

Atatürk Anıtı,Başbuğ’un Katılımıyla Açıldı

Büyükçekmece Belediyesi tarafından, Türkoba Mahallesi’nde yaptırılan Atatürk Meydanı ve Atatürk Anıtı görkemli bir törenle açıldı.Büyükçekmece Belediyesi tarafından, Türkoba Mahallesi’nde Atatürk’ün aramızdan ayrılışını

Atatürk Anıtı,Başbuğ’un Katılımıyla Açıldı
 Törene CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Garnizon Komutanı Personel Albay Ayhan Akkaya, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Gülay, sanatçı Müjdat Gezen, belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“Atatürkçülük Kendini Bilmek Demektir”
Törende konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Atatürkçülüğün yenilik, devrim ve devrimcilik demek olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “Atatürkçülük kalkınma ve yükselmek demektir. Atatürkçülük esasında kendini bilmek demektir. Çünkü kendisini bilen adam sürekli ileriye bakar. Geriye bakmaz, tarihten ders alarak yeni tarihler yazmaya çalışır. Atatürk’ü anlamak demek geleceğimizi planlamak demektir. Geleceğe emin adımlarla yürüyerek, çağdaş medeniyet düzeyine ulaşmak ve lider devlet olmak demektir. Atatürkçülük demek, hiç kimsenin gölgesine sığınmamaktır. Barış ve özgürlük demektir. Hayatını bu ülke için feda eden Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 76’ıncı yılında anmaya çalışıyoruz. Eğer Atatürk ilke ve inkılaplarını, cumhuriyeti yaşatmak istiyorsak bize düşen görev Atatürk’ü iyi anlamaktır. Onun gösterdiği aydınlık yolda emin adımlarla yürümektir.”

“Geldikleri Gibi Giderler”
26. Genel Kurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ konuşmasında, İstanbul’un düşman işgali altında olduğu günleri hatırlatarak; “Yurdun büyük bir bölümü işgal altında, ordu dağıtılmış, hazine bomboştu. Ancak Atatürk, tüm bu olumsuz tabloya karşın o meşhur sözünü söylemişti. Geldikleri gibi giderler.  Çünkü Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatında ümitsizliğe yer yoktur” diye konuştu.

“Atatürk Ölümsüzdür”
Atatürk’ü en doğru biçimde ölümsüz olarak tanımlayabileceğimizi kaydeden İlker Başbuğ, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:  “76 yıl geçmiş ve daha nice 76 yıllar geçecek. Ama Atatürk yalnız Türkiye’de değil dünyada da onu seven ve anlayabilenlerin yüreğinde her zaman var olacaktır. Peki Atatürk’ü ölümsüz kılan neydi?  İnsanların ölümsüz kılan niteliklerin başında o insanın prensip sahibi olması gelmektedir. Prensipleri olmayan, günün koşullarına göre, modaya uyarak prensiplerini değiştirenlerden adam çıkmaz. Atatürk her zaman kendisine aklı ve bilimi yol gösterici olarak kabul etmiştir. Onun için ülkesi ve milletinden daha öncelikli bir konu yoktur. Her zaman sadece ülkesinin ve milletinin menfaatini düşünmüştür.  Öldüğü zaman banka hesaplarında sadece 80 bin lirası vardı. 1937 yılında bütün malını mülkünü sizlere yani Türk milletine bırakmıştır. Bu nedenlerden ötürü Atatürk ölümsüzdür.”

Heykeltraş Sekban’a Teşekkür Plaketi
Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, aramızdan ayrılışının 76’ıncı yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, minnet ve rahmetle andığımızı belirterek, biz emaneti olan ilke ve devrimlerinin sonsuza kadar yaşatılacağını söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından Atatürk Anıtı’nı yapan heykeltıraş Azmi Sekban’a bir teşekkür plaketi verildi.


12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.