Tarih: 01.01.0001 00:00 515

BÜYÜKÇEKMECE DEVLET HASTANESİ HIZLA YÜKSELİYOR

27 Temmuz 2013 Tarihinde İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yapımına başlanan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu Tarafından temeli atılan Büyükçekmece Devlet hastanesi inşaatı, yeni Büyükşehir belediyeler kanunu gereği kapatıla

BÜYÜKÇEKMECE DEVLET HASTANESİ HIZLA YÜKSELİYOR
 30 ağustos 2015 tarihinde tamamlanması planlanan hastane inşaatında incelemelerde bulunan AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Hatice Bozdağ çalışmalar hakkında bilgi aldı.

            Ziyareti sırasında açıklama yapan AK Parti Büyükçekmece ilçe Başkanı Hatice Bozdağ Büyükçekmece yılardır hasretini çektiği ve bölgede büyük eksikliği hissedilen Devlet Hastanesi Hizmet Binası’nın yapımının hızla devam ettiğini belirtti.Hastanenin teknik özellikleri hakkında bilgi veren Bozdağ ‘tek ve çift kişilik tüm odaları 5 yıldızlı otel konforunda olacak. Odalar, Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan nitelikli hasta odası tanımına uygun olarak içinde tuvaleti, banyosu, en fazla iki hasta yatağı, televizyonu, telefonu, yemek masası, etajeri ve yatılabilen refakatçi koltuğu bulunacak şekilde yapılacak.Son inşaat teknolojisi ile yaptırılan hastane, deprem anında ve hemen sonrasında kesintisiz hizmet verecek. Hastane tamamlandığında 64 çift kişilik, 54 tek kişilik, 12 suit hasta odası bulunacak,; Mimarsinan  D 100 karayolu üzerinde inşaatı hızla yükselen Büyükçekmece Devlet Hastanesi’nin bölgede  sağlık turizmi açısından da büyük bir öneme sahip olacağını 250 yatak kapasitesi ile Büyükçekmece halkına hizmet verecek olan Devlet Hastanesi, aynı zamanda trafik kazalarında ilk yardım hastanesi olarak da hizmet vermesi bakımından büyük bir öneme sahip olacaktır dedi.  

            Toplam 16 bin 800 metrekare alana yapılacak olan Devlet Hastanemizin 24 yataklı yoğun bakım, 25 yataklı acil müşahede odası bulunacak hastanede; 11 kuvöz, 8 bebek yoğun bakım, 3 RDLP odası, 3 SDL odası, 12 adet ameliyathane 1 doğumhane, 78 adet poliklinik radyoloji, laboratuvarlar, yönetim odaları, depolar, sterilizasyon, yardımcı mahaller, eğitim, sosyal etkinlik alanları, açık ve kapalı otoparklar yer aldığını belirtti.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.