Tarih: 15.11.2014 10:51

KIZI, ÖĞRENCİLERE KARABEKİR PAŞA’YI ANLATTI

Facebook Twitter Linked-in

 Eğitim alanında önemli projeleri hizmete sunan Bağcılar Belediyesi, öğrencileri tarihi ve kültürel değerlerle buluşturuyor.  Öğrencilerin okul dışındaki vakitlerini değerlendirdikleri Bilgi Evleri başta müze ve kütüphaneler olmak üzere tarihi mekanlara yönelik gezi programları düzenliyor.

Bağcılar Belediyesi Bilgi Evi öğrencileri, sosyal ve kültürel program kapsamında Kadıköy’deki Erenköy Kazım Karabekir Paşa Müzesi’ni ziyaret ettiler. Öğretmenlerin eşliğinde gerçekleşen ziyaret sırasında öğrencileri Paşa’nın kızı Timsal Karabekir ağırladı. Öğrenciler, Paşa ile ailesine ait eşyaları yakından görme imkanı buldular. Öğrenciler, paşa’nın ve ailesinin köşkte yaşadığı döneme ait orijinal eserleri dikkatle izlediler. Müze ziyareti programı sırasında ev sahipliği yapan Timsal Karabekir, babasının askeri başarılarını anlatarak, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasındaki gösterdiği çalışmaları anlattı. Duygulu anlar yaşayan öğrenciler, Timsal Karabekir ile birlikte Paşa ile ilgili çocuk şarkıları söyleyerek neşelendiler.


“ÖĞRENCİLERİMİZİ TARİHİ DEĞERLERİMİZLE BULUŞTURUYORUZ”

Kazım Karabekir Paşa’nın tarihi bir kişilik olarak gönüllerde yer edindiğini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Öğrencilerimizi tarihi değerlerimizle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyorum. Onlar geçmişimizle gelecek arasındaki en önemli bağlarımızdır. Timsal Karabekir Hanımefendi’ye öğrencilerimize gösterdiği yakınlıktan dolayı çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —