Tarih: 01.01.0001 00:00 71

İş görüşmenizi evinizde yapmak istemez misiniz?

Kariyer.net, İnsan Kaynakları profesyonelleri ile adayların istedikleri her yerden, yüz yüze olmalarına gerek kalmadan iş görüşmesi yapmasını sağlayan HR Venue’ye ortak oldu. Türkiye’nin canlı bağlantı gerektirmeyen ilk dijital video

İş görüşmenizi evinizde yapmak istemez misiniz?
 15 yıldır adaylara ve işverenlere en yeni teknolojilerle en iyi hizmeti sunmayı amaçlayan Kariyer.net, kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Kariyer.net, yeni iştiraki HR Venue sayesinde işverenlere yerden ve zamandan bağımsız 7/24 iş görüşmesi gerçekleştirme; adaylara ise iş görüşmelerini istedikleri her yerden yapma imkanı sağlıyor. Kariyer.net, firmaların iş görüşmesi davetini kabul eden adayların, görüşme günü haber vermeden görüşmeye gitmemesine de çözüm getiriyor.


HR Venue’nün çalışma mantığı çok basit: İK Uzmanı görüşme yapmak istediği adaylara HR Venue aracılığıyla bir davet gönderiyor. Daveti alan aday, belirlenen süre içinde istediği yer ve zamanda sisteme giriş yaparak bir web kamerası aracılığı ile İK uzmanının kendisi için hazırladığı soruları yanıtlıyor. İK uzmanı ve yöneticiler istedikleri yer ve zamanda görüşme videosunu izleyerek adayları değerlendiriyor. Siteyehttp://www.hrvenue.com/ adresinden ulaşılıyor.

Mülakat için harcanan zamandan %75 tasarruf


Türkiye’de son 1.5 yılda 1080 İK profesyoneli HR Venue’yü kullanarak adaylarını hiç seyahat etmeden, toplantı odası kullanmadan ve randevulaşmadan tanıma imkanı buldu. HR Venue öncesinde 15.785 aday ile 15.785 saatte görüşme yapılırken, yaklaşık 15 dakika süren görüşmeleri izleyerek bu adayları yaklaşık 4000 saatte değerlendirme fırsatı elde etti. HR Venue’yü aktif olarak kullanan İK Profesyonellerinin haricinde HR Venue videolarını izleyen 600’ün üzerindeki yönetici de, masalarından kalkmadan, bazen iki toplantı arasında veya havaalanına giderken video görüşmeleri izleyerek adayları tanıma şansına sahip oldu. HR Venue görüşmesini gerçekleştiren adaylara yönelik yapılan anketin sonuçlarına göre; adayların %73’ü video görüşme deneyimini olumlu değerlendirdiklerini ve %76’sı HR Venue görüşmelerini telefon görüşmesine tercih edeceklerini belirtti.


Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, “İşverenle aday arasındaki köprü rolümüz onların ihtiyaçlarını anlayarak çözüm üretme konusunda bize büyük bir sorumluluk yüklüyor. Bu noktada kullanıcılarımızın ilk tur iş görüşmelerinde harcadıkları zaman ve paradan tasarruf etmelerini sağlayan HR Venue ile yaptığımız iş ortaklığının çok önemli olduğuna inanıyorum” yorumunu yaptı. Azoz, özellikle işe alım sirkülasyonu yüksek olan; merkezi tek yerde olup, farklı illerde işe alım yapan şirketlerin işe alım süreçlerini hızlandıracağına, mülakat katılımları düşük olan firmaların da bu hizmetten fayda sağlayacağının altını çizdi. Azoz, “İş görüşmesine ayrılan sürelerin ve seyahatlerin azalması ise şirketlerin işe alım maliyetlerini azaltacak, adaylara ise zaman kazandıracak” dedi.


HR Venue kurucusu ve Genel Müdürü Ümit Oktamış, iş ortaklığı ile ilgili şu yorumu yaptı: “İK alanında son derece inovatif bir çözüm olan HR Venue’nün, pazardaki öncü rolünü Kariyer.net ortaklığı ile pekiştirecek olmasından dolayı son derece heyecanlıyız. Video iş görüşmelerinin hala yeni sayılabileceği Türkiye’de işe alım dendiğinde ilk akla gelen marka olan Kariyer.net ile yaptığımız ortaklığın, işverenlere çok önemli bir katma değer yaratacağını düşünüyorum.”

Kariyer.net hakkında
15 yıldır sunduğu hizmetler ve yarattığı yeniliklerle kullanıcılarının güvenini kazanan Türkiye’nin en büyük istihdam platformu Kariyer.net, iş arama ve işe alım süreçlerinde yeni nesil teknolojilerle, iş arayanlarla işverenleri internet ortamında bir araya getiriyor. Kariyer.net’in aday veritabanında 21milyonu aşkın özgeçmiş bulunuyor. Kariyer.net üyesi 57 binin üzerinde firma, ihtiyaç duyduğu işgücünü Kariyer.net aracılığıyla arıyor. İstanbul Merkez ve Yeşilköy satış ofislerinin yanı sıra Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, Kayseri, Kocaeli, Konya, İzmir ve Samsun’da bulunan 13 ofisi ile müşteri ve adaylara dokunuyor.

HR Venue Hakkında
2012 yılında kurulan HR Venue, yüz yüze ya da telefonla yapılan ilk tur iş görüşmelerinin yerini almak üzere geliştirilmiş bir video iş görüşmesi platformudur. Misyonu işe alım sürecini, dahil olan tüm taraflar için daha kolay ve zahmetsiz hale getirerek, uygun adayın, açık pozisyonla en kısa sürede ve en maliyet etkin şekilde eşleşmesini sağlamaktır. HR Venue, Türkiyenin ilk 500 firması arasında yer alan pek çok firma tarafından yeni nesil bir işe alım aracı olarak kullanılmaktadır.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.