Tarih: 10.12.2014 13:16

Başbakandan Kadıoğlu'na Plaket

Facebook Twitter Linked-in

 2014 yerel seçimlerinde Esenyurt AK Parti’den belediye meclis üyesi olarak seçilen Yasemin Sarıcı Aytan (Belediye Başkan Yardımcısı), Pakize Yağcı, Pınar Tekin ve Mercan Koç programa katılım sağladı.

Davutoğlu, Başkan Kadıoğlu’nu Tebrik Etti
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Esenyurt Belediye Meclisinde AK Parti’den dört kadın meclis üyesi olarak görev verilmesi ve birde kadın başkan yardımcısı olması nedeniyle Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na plaket takdim ederek, Başkan Kadıoğlu’nu tebrik etti.
Anrkara Rixsos Otel Konferans Salonunda düzenlenen programda Kadınlara seçme ve seçilme hakkının 5 Aralık 1934’te verildiğini hatırlatan Başbakan Ahmet Davutoğlu, bunun o vakte kadar dünyada çok az görülen bir uygulama olduğunu dile getirdi.Bu adımın diğer ülkelere de örnek teşkil ettiğini söyleyen Davutoğlu, 80 yıl içerisinde zorlu dönemlerden geçildiğini ancak bugün kadınların siyasi hayatta yerlerini en güçlü şekilde almaya başladıklarını söyledi. Davutoğlu, “ Bu sürece belki de Türk siyasi hayatında en büyük katkıyı da yapmış olanlar AK Parti kadrolarıdır” diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —