Tarih: 11.12.2014 11:42

Diş Hekimliğinde Bir Yenilik: Empress Kaplamalar

Facebook Twitter Linked-in

  Işık geçirgenliği yüksek, estetik uygulamarda son derece başarılı sonuç alınan Empress kaplamalar hakkında bilgi veren Hospitadent Diş Hastanesi Protez Uzm. Dr. Güçlü Oktay , altyapısı transparan olan zirkonyum kaplamalarla beraber empress kaplamaların şu anki teknolojiye göre en estetik kaplamalar olduğunu belirtti.


Işığı çok iyi geçirmesi, hiç metal içermemesinden dolayı diş hekimliğinde protez uygulamalarında kullanılan en estetik materyallerinden birisidir, öyle ki Lamine restorasyonlarında Empress materyali sıklıkla tercih edilir diyen Hospitadent Diş Hastanesi Protez Uzm. Dr. Güçlü Oktay, beyazlatma yapılmış ancak sonuç alınamamış, arası açık olan dişler, dizilişi bozuk olan dişler için empress kaplama uygulanabileceğini söyledi.

Geleneksel zirkonyum kaplamaların hiç metal içermemesine rağmen, alt yapılarının opak olması ve porselen kaplamaların da alt yapılarının  metal olmasından dolayı estetik olarak kıyaslandığında empress kaplamalar çok iyi netice vermektedirler diyen Hospitadent Diş Hastanesi'nden  Dr. Güçlü Oktay  empress kaplamalar estetiğin ön planda olduğu ön dişlerde ve fazla kuvvete maruz kalmayan bölgelerde rahatlıkla kullanılabileceğinin altını çizdi. 
Empress Kaplamaların avantajları arasında diğer protezlerle karşılaştırıldığında tutuculuğunun daha yüksek ve estetik açıdan daha olumlu sonuçlar alındığını belirten Dr. Güçlü Oktay  ' Ön dişlere restorasyon gerekiyorsa ve hasta estetik olarak en iyi sonuç veren seçeneği istiyorsa empress kaplamalar kullanılabilir. Ayrıca arka dişlerin kısmi kaplamalarında (labaratuvar dolguları)empress malzemesi estetik nedenlerden dolayı rahatlıkla kullanılabilir 'dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —