Tarih: 01.01.0001 00:00 149

Ailenin Önemi Nedir?

İstanbul Ajansı olarak aile kurumunun toplumdaki yeri ve önemine dair bir derleme haberle karşınızdayız.

Ailenin Önemi Nedir?
 Günümüzde dünya üzerinde bazı değerler ile birlikte aile değer ve kavramları da bir şekilde sarsılmaya başladı. Ülkemizde hala çok sağlam temeller üzerinde dursa da aile her daim muhafaza edilmesi gereken kurumlardan birisidir. Ailenin önemi ve gerekliliği anlaşıldığında ise bu kurum bireyler tarafından mutlaka korunma yoluna gidecektir. Biliyoruz ki toplumu da aileyi de oluşturan bireydir.  İstanbul Ajansı olarak aile kurumunun toplumdaki yeri ve önemine dair bir derleme haber hazırladık.

 

Bütün insanların küçük yaşta öğrendiği en önemli kavramlardan birisi aile kavramıdır. Toplumun çekirdeğini aile oluşturur. Aile anne, baba ve kardeş gibi en yakınımızdaki olan fertlerin bütününe verilen isimdir.

 

Aile sosyolojide, en az iki yetişkin insandan ve çocuklardan meydana gelen kurumlaşmış biyolojik bir topluluk olarak tanımlanır. Buna çekirdek aile de denir. Geniş aile ise, anne-baba, çocuklar, dede ve nineden müteşekkil bir grup olarak tanımlanır.  Türk toplumu açısından ailenin önemini vurgulamak için Anayasanın 41. maddesinde 'Aile toplumun temelidir' ifadesi kullanılmaktadır.

 

Aile kavramı çocuklar için olduğu kadar yetişkin insanlar içinde çok önemlidir. Ailenin güçlülüğü ve sürekli olması hem çocuklar için hem de yetişkinler için yararlı etkiler oluşturur.

 

Türkiye’de aile kavramına çok önem verilmektedir. Ülkemizde aileye verilen önem diğer ülkelere nazaran 3 kat daha fazla.

 

 

İslam’da aile

 

İslâm’da aile yapısı kutsal olarak nitelendirilir. Aile yapımız bu kutsallığını, en yüce değer kaynağı olan Kur’an ve sahih sünnetten alır.

 

Evlilik, kişinin kendisini ve eşini harama düşmekten korur, insan neslini son bulmaktan, yok olmaktan kurtarır. Doğurma ve çoğalma yoluyla neslin devamını sağlar. Toplum nizamının tamamlayıcı bir unsuru olan ailenin kurulması, nesebin muhafazası, neslin bekası ve bireyler arasında yardımlaşma ruhunun geliştirilmesi evlilikle mümkün olur. Bundan dolayı Kuran-ı Kerim, insanları evlenmeye teşvik etmiştir.

 

Evlenmenin amacı, insanların çoğalmasını sağlamaktır. Nitekim Hz. Muhammed (SAV), “Evleniniz, çünkü ben sizin çokluğunuzla diğer ümmetlere karşı övüneceğim” sözüyle bunu vurgulamış ve evlenmenin asıl amacının üreme olduğunu belirtmiştir.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.