GÜNCEL 13.12.2014 10:33:00 255 0

“DAHA ÇOK DAHİ ÇOCUK’’

Ümraniye Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteklediği Üstün Zekâlı çocukların eğitiminin desteklenmesi konulu toplantı Ümraniye Nikâh Sarayı’nda gerçekleştirildi.

“DAHA ÇOK DAHİ ÇOCUK’’
 Ümraniye Belediyesi, göreve geldiği 2004 yılından beri başarılı projelere imza atmaya devam ediyor. Bu kapsamda İstanbul Kalkınma Ajansının desteğiyle yürütülen ve Ümraniye Belediyesi’nin öncülüğünde Üstün Zekalı çocukların eğitiminin desteklenmesi konulu bir hedef grup toplantısı düzenlendi. “İstanbul Kalkınma 2014 GEN 86 No’lu Daha Çok Dahi Çocuk’’ projesi kapsamında oluşturulan “Bilge Çocuk’’ tanıtım ve bilgilendirme toplantısı Ümraniye Nikah Sarayı’nda yapıldı. İstanbul Üniversitesi ile Türkiye Üstün Zeka ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı ( Tüzdev)’in proje ortağı olduğu programa; Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, Belediye Başkan yardımcıları Mustafa Küçükkapdan, Mesut Özdemir ve Türkan Öztürk, birim müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Sorumluları, Eğitimciler, Akademisyenler ve çok sayıda konuk katıldı.

 

            İki oturum şeklinde gerçekleşen programda projede görev alacak olan 12 öğretmen ve Bilgi Evi öğretmenleri ile çocukların ailelerine bir sunum yapıldı. 2015 yılı şubat ayı itibariyle başlayacak ve Haziran ayına kadar sürecek olan bu projede seçilen öğretmenler  formatörlük eğitimi ve süpervizyon desteği alarak, Üstün Zekalı Çocuk eğitimi konusunda yetiştirilecek. Bu öğretmenler daha sonra RAM Ümraniye tarafından belirlenen 60 öğrenciye Üstün Zekâlı eğitimi verecek. Öte yandan, öğrenci aileleri içinde destek eğitimi ve İlçe Milli Eğitime bağlı çalışan 3000 öğretmene konu ile ilgili farkındalık seminerleri düzenlenecek.

 

BAŞKAN HASAN CAN: “ÜSTÜN ZEKÂLI ÇOCUKLAR ÜLKEMİZİN GELECEĞİ İÇİN YER ALTI VE YER ÜSTÜ ZENGİNLİKLERİNDEN DAHA ÖNEMLİ BİR DEĞERDİR’

Projenin toplumsal önemi hakkında bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, konuyla alakalı olarak şunları söyledi; “ Eğitimci olarak bende bu projeyi fazlasıyla önemsiyorum. Üstün zekâlı çocuklar ülkemizin geleceği adına Türkiye’nin yer altı ve yer üstü zenginliklerinden daha önemli bir değerdir. Ne yazık ki, her yıl onlarca üstün zekâlı çocuğumuz zekâ ve becerileri fark edilemediği için bu değeri yitirmektedir. Onların taşıdığı bu özelliği korumak ve onları vatana daha faydalı evlatlar olarak yetiştirmek en başta ailelerin görevidir. Evlatlarımız bize Allah’tan birer emanettir.’’ dedi.

 

Daha sonra program, Akademisyenlerin eğitim alacak öğrencilerin ailelerine konuyla alakalı bilgi verilmesi ile devam etti.


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.