BÜYÜKÇEKMECE 20.12.2014 12:40:00 230 0

Büyükçekmece ailesine dev sosyal tesis

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, sahildeki 'Eğlence Merkezi' olarak bilinen bölgeye, Büyükçekmece ailesinin huzur ve güven içinde zaman geçirebileceği 'ikinci evim' diyebileceği çok kapsamlı bir sosyal tesis yapacaklarını

 Büyükçekmece ailesine dev sosyal tesis
 Büyükçekmece Belediyesi'nin geçtiğimiz hafta yapılan koordinasyon toplantısında ilçenin geleceğine ilişkin çok önemli kararlara imza atıldı.

 

Toplantı 5 saat sürdü
Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün başkanlığında gerçekleşen Koordinasyon Toplantısı'na belediye başkan yardımcıları, başkan danışmanları ve ilgili daire müdürleri katıldı.Yaklaşık 5 saat süren toplantıda, Büyükçekmece'de hayata geçirilecek projeler belirlendi. ayrıca ilçenin her geçen gün artan nüfusu göz önünde bulundurularak, ilçe merkezinde sıkıntı yaşanan bölgelerde  yeni trafik düzenlemesine gidilmesi de kararlaştırıldı. Bu kapsamda Dizdariye Mahallesi için yeni bir planlama yapılacak. Yeni düzenleme hayata geçirilinceye kadar saat 07:00 - 21:00 arasında bölgedeki güvenli trafik akışı zabıta memurları tarafından sağlanacak.

 

Çocuk parkları çitle çevrilecek
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün talimatıyla ilçeye hem yeni çocuk parkları kurulacak, hem de mevcut bazı parkların etrafı güvenlik ve sağlık açısından çitle çevrilecek. Başkan Akgün, trafiğin yoğun olduğu bölgelerde çocuk parklarının çitle çevrilmesi yönünde talimat verdi. Ayrıca çocuk parklarına kedi ve köpeklerin tuvaletlerini yapmalarının da önüne geçileceğini belirten Başkan Akgün, 'Büyükçekmece halkı bu konuda duyarlıdır. Çocuklarımızın sağlığı için parkları çitle çevirip, uyarı levhaları koyacağız. Bunun dışında kedi ve köpeklerin tuvalet ihtiyaçları içinde noktalar oluşturulacak. Yeni yapılacak parklarımızda, engelli çocuklarımızı da düşünerek onlara uygun oyun ve spor aletleri kurulacak' dedi.

 

'İstanbul'un en modern kurban kesim yeri olacak'
Koordinasyon Toplantısı'ndan çıkan en önemli kararlardan bir tanesi de, ilçeye yaptırılacak olan kurban satış ve kesim tesisi oldu. Çakmaklı Mezarlığı'nın arkasında mülkiyeti Büyükçekmece Belediyesi'ne ait olan 30 bin metre karelik alana Büyükçekmece Belediyesi Kurban Kesim ve Satış Tesisi kurulacak. Bunun için görüşmelerin başladığını belirten Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, tesisin Türkiye'de bu işi en iyi yapan firma tarafından kurulacağını ifade etti.

 

Tek tip muhtarlık binası yapılacak
Büyükçekmece'de muhtarlık binalarının tek tip olması yönünde de karar alındı. Bu kapsamda öncelikli olarak yetersiz kalan muhtarlık binaları yenilenecek. Sonrasında da ilçe genelindeki tüm mahalle muhtarlıkları tek tip olacak.

Ayrıca Büyükçekmece ve Kumburgaz sahili arasında bulunan umumi tuvaletlerin yenilenmesi, ihtiyaç duyulan bölgelere yeni tuvaletlerin yapılması yönünde de karar alındı. Bu kapsamda, tuvaletler engelli yurttaşlarında yararlanabileceği şekilde yapılacak.


Gece Pazarı kaldırıldı!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, her yaz mevsiminde sahile kurulan gece pazarı uygulamasının son bulduğunu, 2015 yılından itibaren gece pazarının açılmayacağını açıkladı. Başkan Akgün; 'Kordonboyu'nda kurulan gece pazarını kaldırıyoruz. Bunun yerine sadece el sanatlarının satılabileceği 30 civarında tezgah kurulacak. Bu tezgahlar Büyükçekmece'de yaşayan ve kendi ürettiği el sanatlarını satacak kişilere tahsis edilecektir' diye konuştu.

 

Büyükçekmece ailesinin ikinci evi olacak
Başkan Akgün, Büyükçekmece sahilinde 'Eğlence Merkezi' olarak bilinen bölgeye çok kapsamlı bir sosyal tesis yapılacağını da açıkladı. Akgün; 'Bu projeyi çok önemsiyorum. Yerel yönetim anlayışının gereği olan sosyal sorumluluğa dayalı hizmet üretme anlayışı çerçevesinde, Büyükçekmece ailesinin 'ikinci evim' diyebileceği, Büyükçekmece Belediyesi Sosyal Tesislerini ilçemize kazandıracağız. Mimarisi, örnek sosyal donatı alanlarıyla çok farklı bir proje olacak. İstanbul'un eşsiz sahillerinden bir tanesi olan Büyükçekmece Sahili, bu bölgeye kuracağımız sosyal tesisle cazibesini daha da arttıracak. Aynı anda bin kişinin yararlanabileceği tesiste restaurant, kafe, okuma salonu, oyun salonu, çocuk oyun alanı, yüzme havuzu, nikah kıyılabilecek çok kapsamlı bir sosyal tesis yapacağız' ifadesini kullandı.  


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.