Tarih: 22.12.2014 17:35

Omuzlar Üzerinde yükselmeye layıksın...

Facebook Twitter Linked-in

 'Toplumda hak ettiği yeri alamadı'

Geceye eşi Hatice Akgün ile birlikte katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, kadınların iyi bir eğitim almasının, sosyalleşmesinin ve ekonomik anlamda da kendi ayakları üzerinde durabilmesinin çok önemli olduğunu belirterek; 'Büyükçekmece bu konuda diğer bölgeleri göre çok daha şanslı. Toplumumuzun geneline bakıldığında ise, kadınımızın hak ettiği yere gelemediğini görüyoruz. Oysa Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kadınlarımızın erkeklerden çok daha ileri olması gerektiğini her fırsatta vurgulamış, bunun gereğini de yapmıştı. Ancak ne yazık ki, Atatürk'ten sonra kadınlarımızın toplumdaki hak ettiği yeri alabilmesinin önü açılmadı' dedi.

'Örnek projeler hayata geçirdik'

Atatürk'ün, 'Kadınları geri bırakılmış toplumlar geri kalmaya mahkumdur' sözünü de hatırlatan Başkan Dr. Hasan Akgün, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: 'Büyükçekmece Belediyesi olarak kadınımızın sosyal, kültürel ve ekonomik hayatta hak ettiği yeri alabilmesi adına gereken ne varsa onları yaptık.  Kadınlarımıza yönelik olarak hayata geçirdiğimiz örnek projelerle binlerce kadınımıza eğitim ve iş imkanı sağladık. Bundan sonra da daha ileri projelerle bu kararlılığımızı sürdüreceğiz.'

Geceye katılan Celaliyeli hanımlar sahne alan sürpriz sanatçıların söylediği şarkılar eşliğinde gecenin geç saatlerine kadar eğlendiler. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —