Tarih: 01.01.0001 00:00 308

Enderun Öğrencisinin Büyük Başarısı

Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi, 6. Sınıf öğrencisi Furkan Kalkan, MEF Matematik Maratonu’nda ilk 14’e girerek TÜBİTAK Matematik Olimpiyatları Hazırlık kurslarına katılma hakkı kazandı.

Enderun Öğrencisinin Büyük Başarısı
 MEF Ortaokulu ve MEF Lisesi Matematik Bölümlerinin eşgüdüm çalışmaları kapsamında düzenlenen ve İstanbul’daki tüm ortaokulların 6.sınıf öğrencilerinin katıldığı “MEF Matematik Maratonu 2” Yarışması yapıldı.Gün içerisinde iki oturum olarak düzenlenen yarışmada toplam 230 öğrenci ter döktü. Yarışma sonunda başarılı olan öğrenciler Prof. Dr. Mehmet Hamidoğlu’nun başkanlığında altı ay sürecek TÜBİTAK Matematik Olimpiyatları Hazırlık kurslarına katılma hakkı kazandı.Sınav sonucunda  ilk 14’e girmeyi başaran Furkan Kalkan da kursa katılma hakkı kazandı. Sertifika sahibi olan Kalkan, duygularını şöyle anlattı:Katıldığımız her yarışmada Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi’ni layık olduğu şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. MEF Matematik Maratonu’na da hocalarımla birlikte en iyi şekilde hazırlanmaya çalıştık. Yoğun şekilde sınava hazırlanırken merkezimizin ve hocalarımın çok yardımını gördüm. Bağcılar Belediye Başkanımız Lokman Çağırıcı’ya bize sunduğu imkanlardan ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bize verilen imkanları en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz.”

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.