Tarih: 05.01.2015 16:21

masumların anısına 3 ıhlamur ağacı dikti

Facebook Twitter Linked-in

 Cengiz Topel Caddesi’nde belirlenen merkezi bir bölgeye törenle dikilen 3 tane ıhlamur ağacına anlamlarını ifade eden plaketler de asılacak.

 

Her ağaç ayrı bir anlam taşıyor

 

2014 yılının son bulmasına saatler kala, Büyükçekmece’de anlamlı bir tören gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün talimatı ilçenin en işlek caddelerinden bir tanesi olan Cengiz Topel Caddesi’ne yükseklikleri 8 ila 10 metre arasında değişen 3 ıhlamur ağacı dikildi.

Ağaç dikim töreni öncesinde bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, her bir ağacın ayrı bir anlam ifade edeceğini belirtti. Dikilen birinci ağacın, 2014 yılı içerisinde savaşlar başta olmak üzere çeşitli nedenlerle yaşamını yitiren masum çocukların anısına dikeleceğine açıkladı. İkinci ağacın, Türkiye’de ve dünyada savaşlar ve çeşitli nedenlerden dolayı öldürülerek yaşamını yitiren kadınların anısına dikildiğini belirtti. Akgün, son ağacın ise, 2014 yılı içinde maden kazalarında yaşamını yitiren maden emekçilerimiz ve tüm dünyada katledilen masumların anısına dikileceğini kaydetti.

 

“Artık masumların kanı dökülmesin”
Başkan Akgün açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Üzülerek söylüyorum ki, 21. Yüzyıla geldiğimiz şu günlerde halen dünyanın pek çok bölgesinde kanlı savaşlar ve çatışmalar devam ediyor. Ne yazık ki bu kanlı savaşların bedelini ödemekte çoğu zaman masum sivillere düşüyor. Kadınlar ve çocuklar göz göre göre katlediliyor. Aynı şekilde açlık, yokluk ve sefalet nedeniyle ölen çocuklar var. Sadece 2014 yılında ülkemizde öldürülen kadın sayısı 300’ü buldu. Maden kazalarında yüzlerce insanımızı kaybettik. Bu tablo çok üzücü ve bir o kadar da düşündürücü. Artık masum insanların kanları dökülmesin, insanlık barış içinde yaşasın istiyoruz. Bizde bu konuya dikkatleri çekmek istedik. Bu cadde üzerinden geçen insanlarımız bir kez daha düşünsün istedik. 2014 yılı ile birlikte tüm olumsuzluklarının geride kalmasını, başta yanı başımızdaki Ortadoğu coğrafyası olmak üzere bütün dünyada akan kanların son bulmasını diliyorum. 2015 yılı sevgi, barış, kardeşlik ve hoşgörü yılı olsun.”

Başkan Akgün konuşmasını tamlamasının ardından Büyükçekmece halkıyla birlikte 3 ağacın dibine kürekle toprak attı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —