GÜNCEL 15.01.2015 10:06:00 167 0

Selfie Modası Estetik Operasyona ilgiyi arttırdı

Selfie artık hayatımızın bir parçası. Hemen hemen herkes günde en az bir tane selfie çekiyor. Peki selfienin hayatımıza girmesiyle birlikte estetik cerrahların kapısının daha sık çalınmaya başladığını biliyor muydunuz?

Selfie Modası Estetik Operasyona ilgiyi arttırdı
 Selfie artık hayatımızın bir parçası. Hemen hemen herkes günde en az bir tane selfie çekiyor. Peki selfienin hayatımıza girmesiyle birlikte estetik cerrahların kapısının daha sık çalınmaya başladığını biliyor muydunuz?

Son zamanlarda estetik operasyon yaptıran kadınların bahanesi çektikleri selfielerde burunlarının, dudaklarının güzel gözükmemesi veya kırışıklıklarının belli olması. Op. Dr. Defne Erkara kadınların selfie ile estetiğe bakışlarının nasıl değiştiğini anlattı.

Selfie modasıyla estetik operasyonlara talep arttı

Son zamanlarda bu yönde bir çok talep olduğunu söyleyen Op. Dr. Defne Erkara, “Özellikle estetik operasyon yaptıran kadınların yaş grubu değişti. Çok genç hastalarımızda var, çok yaşlı hastalarımızda. Kişi daha bilinçli ve ne istediğini bilir şekilde geliyor. Bu konuda selfie önemli bir etken ancak internetin de hakkını yememek lazım. Bazı hastalarım kullanılan malzemelerin seçeneklerine, içeriğine bile hakim oluyor. Eskiden kadınlar sadece kırışıklıklarını fark ediyordu, şimdi ise olması gereken oranların dışında yüzünde ya da vücudunda bir kusur gördüğünde soluğu bir cerrahın yanında alıyor. Herkes takdir edilmek ister, selfie modasının özünde de bu yatıyor. Dolayısıyla insanlar kendilerini kusursuz görmek istiyorlar” dedi.

Bir plastik cerrahın herkese estetik yapmaması gerektiğini düşündüğünü söyleyen Erkara, “Ben herkese estetik yapmam. Dolayısıyla fotoğrafla gelen hastalarım çoğunlukla fikirlerinden vazgeçerler. Doğallığı bozacak estetiğe karşıyım. Sadece fotoğrafları buna benzeyebilir mi kısmında dikkate alıyorum. Kişinin isteğini en uygun şekilde ve gerçekten ihtiyaçsa karşılamaya çalışıyorum. Kişinin psikolojisini gerçekten etkileyen bir durum olup olmadığı aslında önemli. Çoğu zaman psikiyatristler, psikologlar da bize hasta gönderir. Bazı hastaların şikayetleri iş hayatını, ev hayatını etkiliyor hatta hasta o kusuruyla güne başlayıp, günü bitiriyor. Mesela bir kadın doğum yaptı ve göğüsleri deforme oldu. Bir süre sonra sorununu gözünde çok büyütüp kendisini eşinden saklıyor, sutyenle yatağa giriyor, kıyafet alırken sıkıntı çekiyor. Bu sorununu düzelttiği zaman ise kendine olan güveni yerine geliyor. Burnunun görüntüsünü beğenmediği için iş başvurusu yapmaktan çekinen hastalar tanıyorum” dedi.

Op. Dr. Defne Erkara, “İlk operasyonlarda hasta nasıl bir süreç yaşayacağını bilmediği için genelde daha kaygılıdır. 30-40 yaşından sonra yaşlanma başlar. Bu bazı insanlarda hızlı ilerler. Hasta genellikle göz kapağı, kaş düşmesinden şikayet ederek gelir. Bu ihtiyacını karşılayınca bu kez burun kenarı çizgileri gözüne takılmaya başlar. Ama bu durumu bir bakım gibi düşünmek lazım. Her insanın isteği öncelikle yüzünün iyi gözükmesidir. Ama olayı alışveriş çılgınlığı gibi engel olunamayan bir duruma da dönüştürmemek lazım” şeklinde konuştu.

Burun estetiği yerini saça bıraktı

Geçtiğimiz yıllarda ilk sırada burun estetiğinin geldiğini belirten Erkara, “Burnu, saç ve meme izliyordu. Ama şimdi saç ekimi öne geçti. Bu da son zamanlarda erkeklerin daha çok estetik yaptırdığını gösteriyor. Bunu burun, göğüs estetiği ve liposuction izliyor. Ama tabi ki cerrahi müdahale dışında kalan botoks ve dolgu belli aralıklarla tekrar edildiği için en sık yaptığımız estetik” şeklinde konuştu.

 
 

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Defne Erkara Defne Erkara:1998 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nden bölüm ikincisi olarak mezun olan Op. Dr. Defne Erkara, ihtisasını 1998-2004 yılları arasında İstanbul Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim ve El Cerrahisi Bilim Dalı'nda tamamladı. Çok sayıda kongre ve konferansa katıldı. Mikrocerrahi konusunda eğitmenlik yaptı.


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.