Tarih: 01.01.0001 00:00 250

“Hayvan Sevgisini Arttıracağız”

Beylikdüzü Belediyesi, hayvanların yaşam haklarına sahip çıkan projelerle birçok belediyeye örnek oluyor. En son, geliştirdiği kedi evleri adındaki konforlu kulübeleri hayvanseverlerle buluşturdu. Kedi evlerinin gönüllü vatandaşlara tesl

“Hayvan Sevgisini Arttıracağız”
 Sokak hayvanlarına her zaman şefkatle yaklaşan, onların rehabilitasyonu için tam donamlı Geçici Hayvan Bakım Merkezi kuran Beylikdüzü Belediyesi, yeni ürettiği proje ile takdir topladı. Beylikdüzü Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğü’nün çalışmaları ile her birinde 15-25 arası kedinin barınabileceği 3 katlı 7 adet kedi evini kullanıma hazırladı. Kedi evleri; Adnan Kahveci, Sahil Mahallesi, Bizimkent, Barış, Dereağzı ve Gürpınar Mahallelerinde yer alan sitelerin içlerine konulacak.

 

“Hayvan Sevgisini Arttıracağız”

 

Merkezi ziyaret eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yapılan çalışmanın çok anlamlı olduğunu belirterek, İstanbul’un hızla büyüyen bir metropol olduğunu, bu koşullar için sokak hayvanlarının uygun koşullarda yaşamlarına devam edebilmesi adına yeterli imkanların herkesin el ele verdiği bir düzende oluşturulması gerekliliğine vurgu yaptı.  Özellikle hayvan sevgisini arttıracak projelerle vatandaşların karşısına çıkmanın önemine dikkat çekti. Ziyaret esnasında Beylikdüzü Veteriner Müdürü Ertuğrul Tuncel de tüm İstanbul’da ses getirecek ve bir ilk olacak Hayvan Bakım Merkezi’nin yeni hali ile ilgili hazırladıkları tam donanımlı merkezin görsel sunumunu gerçekleştirdi.

 

Kedi Villaları da Denebilir…

 

Başkan Ekrem İmamoğlu yaptığı konuşmada ayrıca , “Çalışma arkadaşlarım gördüğünüz bu sempatik kedi evlerini hazırladılar. Keyifli olduğunu düşünüyorum. Talep doğrultusunda bu evlerin sayılarını daha da çoğaltabiliriz.  Kedi evlerini Beylikdüzü’nün belirlenen mahallerine teslim edeceğiz. Bu kentte hayatını sürdüren bütün canlılara hizmet üretmek zorundayız. Doğal hayatı besleyemezsek, bu şehir yaşanabilir olmaz. Hayvan barınağı ile de ilgili farklı büyük bir park projesi hazırlıyoruz. Herkesin gelip gezebileceği, hayvanlarla güvenli bir ortamda vakit geçirebileceği, hayvan sevgisinin gelişeceği ve doğal yaşamın desteklendiği örnek bir proje olacak” diye konuştu.

 

Kedi evini teslim alan ve oturduğu Bizimkent Sitesi’ne konuşlandıracak hayvansever vatandaş Deniz Güler ise duygularını şöyle belirtti: “Belediyemizin sağladığı kulübeleri teslim almak için geldik. Sayın Başkana ve barınak çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz. Özellikle bu hava şartlarında kedi evleri çok anlamlı bir hizmet oldu”.

 

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.