Tarih: 01.01.0001 00:00 105

“Hepimiz uyanık olmak zorundayız”

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Haziran 2015 seçimleri öncesinde bazı CHP’li belediyelere sudan sebeplerle soruşturma açılabileceği yönünde duyumlar aldıklarını ileri sürerek; “Şimdiden uyarıyorum ki, hepimiz uyanık olalım

“Hepimiz uyanık olmak zorundayız”
 Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün tarafından geleneksel haline getirilen “CHP Büyükşehir Meclis Grubu Buluşması” coşkulu bir kalabalıkla gerçekleşti.


“Bu tip buluşmalar son derece yararlıdır”

CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinin yoğun katılım gösterdiği geceye İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi, Ali Özgündüz, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, Büyükçekmece İlçe Başkanı Hüseyin Gökbulak’ın yanı sıra il ve ilçe yöneticileri katıldı.

Bu bulaşmayı ilk kez 2009 yılında kendilerinin başlattığını ve daha sonrada her yıl Büyükçekmece Belediyesi olarak sürdüklerinin belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; 'Bir araya gelmek, aynı kulvarda hareket edenler olarak birbirimizi daha da yakından tanımak, varsa birbirimize aktarmamız gereken hususları aktarma fırsatı yaratmak bakımından, bu tip buluşmaların son derece yararlı olduğuna inanıyorum' dedi.


“Halkın önceliklerini unutursak çuvallarız”

Kendisine zaman zaman zaman, her türlü engellemelere karşın 5 dönemdir üst üste nasıl seçilebiliyorsun şeklinde sorular yöneltildiği belirten Başkan Akgün; “Bunun tek bir yolu var. Vatandaşın ayağına ineceksiniz, makamda oturmayacaksınız, vatandaşın sorunlarıyla birebir ilgileneceksiniz. Zamanı geldiğinde de o vatandaş sandıkta size sahip çıkar. Şunun çok iyi bilinmesi gerektiğinin altını çiziyorum. Halkın gözünde başarılı belediye başkanı rezidanslar, yat limanları yapan, denizin altından kollektörler geçiren büyük büyük projeleri hayata geçiren belediye başkanı değildir. Halkın gözünde en başarılı belediye başkanı Ayşe teyzenin evinin önündeki 20 santimlik çukuru dolduran, Mehmet amcanın evinin önündeki yanmayan elektrik lambasını yakan, parktaki salıncağının zinciri kopmuş çocuğun, salıncağının zincirini takan belediye başkanı halkın gözünde en başarılı belediye başkanıdır. Belediye başkanları olarak, yerel yöneticiler olarak büyük işler tabi ki yapacağız. Ama halkın gözünde önemli ve büyük olarak gördüğü işleri unuttuğunuz zaman çuvallarız” şeklinde konuştu.


“Çok dikkatli olmalıyız”

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, iktidarın en önemli rant kaynağının İstanbul olduğunu savunarak şöyle konuştu: Bu rantın, Büyükşehir belediye meclisinden geçirilerek sağlandığını siz benden daha iyi biliyorsunuz. Önümüzdeki süreçte özellikle de seçim arefesinde çok dikkatli olun. Bize gelen önemli istihbaratlara göre, bizim belediyelerimize yönelik bazı operasyonlar planlanıyor. 17 - 25 Aralık “yolsuzluk ve rüşvet” olaylarının üzerini kapatmak için üzerimize gelme planları yapılıyor. Dolayısıyla herkesin çok dikkatli olması lazım. Kesinlikle bu konuda en ufak bir fırsat vermememiz lazım. Sıkıntı yaratacak, problem doğuracak işlerden mutlaka uzak durun. Unutmayın İSKİ olayını ortaya çıkarıp yargının önüne getiren biz olmamıza rağmen her fırsatta aleyhimize kullanılmaktadır. 90 yıllık tecrübesi olan bir siyasi parti olarak, ülkeye demokrasiyi getiren parti olarak bu ülkeyi çok daha iyi yönetebiliriz. Bu inancı ve bu umudu vatandaşımıza da vermemiz gerekir ki bizi iktidar yapsın.” dedi.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.