Tarih: 01.01.0001 00:00 113

Egzersizle “İyi Yaşa”

Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri, geçen yıl hayata geçirdiği “İyi Yaşa” programını genişletiyor. İyi Yaşa, Klinik Pilates Eğitmeni Ayça Kaşıkçı’nın sağlıklı yaşam için fiziksel aktivite tavsiyeleriyle zenginleşiyor

Egzersizle “İyi Yaşa”
 Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri, sosyal medya ve www.sodexoavantaj.com üzerinden sürdürdüğü İyi Yaşa programı ile tüm paydaşlarına ve takipçilerine doğru beslenme, öğle yemeğinin önemi, iş ve yaşam dengesinin doğru kurulması, motivasyon ve verimlilik artırmanın yöntemleri gibi konularda öneriler sunuyor. İyi Yaşa her geçen gün kapsamı genişleyen içeriğiyle verimli bir yaşam için kolay uygulanabilir ipuçları paylaşıyor. Son olarak İyi Yaşa’ya katılan Klinik Pilates Eğitmeni Ayça Kaşıkçı, takipçilere beden sağlıklarını koruma yöntemleri ile ilgili tavsiyelerde bulunacak.

“Akıllı telefonla oyun oynamak boynumuza 500 kg’lık yük bindiriyor”

Egzersizle İyi Yaşa’mayı değerlendiren Ayça Kaşıkçı “Fiziksel aktivite, özellikle masabaşı ofis çalışanları açısından yalnızca kilo kontrolü için değil, duruş bozuklukları ve devamında getirdiği rahatsızlıklara karşı korunmak için de ihmal edilmemeli. Modern dünyanın sağladığı kolaylıkların yanı sıra zararlarından kendinizi koruyabilmek adına kendiniz ve çevreniz için farkındalık yaratıp, basit önerilerle büyük önlemler alabilirsiniz. Örneğin, akıllı telefonlarla uzun süreli mesajlaşmalarımızda, oyun oynamalarımızda boynumuza 500 kg’lık bir yük bindirdiğimizin bilincinde olmak gibi…” dedi.

Kaşıkçı “Sağlıklı bir beden için öncelikle bedeninizle tanışmalısınız. Fiziksel aktivite, tamamen kişiye özel ve bir hoca eşliğinde yapılması gerektiğinden genel yönlendirmelerden kaçınarak farklı beden tiplerini mercek altına alıp katılımcıların vücutlarını tanımalarını sağlayacağız” şeklinde sözlerini sürdürdü.

İyi Yaşa Programı Hakkında

“İYİ YAŞA” programıyla Sodexo tüm paydaşlarına ve takipçilerine doğru beslenme ve öğle yemeğinin önemi, iş ve yaşam dengesinin doğru kurulması, motivasyon ve verimlilik artırmanın yöntemleri gibi konularda öneriler sunuyor. Program, sosyal medya ve internet sitesi üzerinden yayınlanan farklı ve ilgi çekici içeriklerle paydaşlarına ulaşıyor. “İYİ YAŞA”; yararlı ve kolay uygulanabilecek tavsiyelerle, yaşamın her anına değer ve kalite katmayı hedefliyor. Program dahilinde işbirliği yapılan Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber’in hazırladığı yazılarla, Sodexo’nun sosyal medya hesabı üzerinden önemli tüyolar paylaşılıyor. Sodexo’nun www.sodexoavantaj.com internet adresi üzerinden de takipçilerin ihtiyacı olduğu bilgiler aktarılıyor. Program, yaşam kalitesini artırmak isteyen herkese ulaşmayı hedefliyor.

Ayça Kaşıkçı Hakkında

Ayça Kaşıkcı, 1979 yılında İstanbul’da doğdu. 1998 yılında Saint Benoit Fransız Lisesi’nden, 2003 yılında da Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olduktan sonra iş hayatına 2004 yılında Moskova’da Publicis Media Holding’te başladı. 2010 yılında Paris’te Descartes Üniversitesi’nde, “Sürdürülebilir Kalkınma” master programında “Sürdürülebilir Gıda ve Beslenme” üzerine tezini hazırlayarak master seviyesinde eğitimini tamamladı. 2004 yılından beri aktif uyguladığı, Pilates dalında eğitmenliğine başladı. 2012 yılında, Avustralya’da Fitness Australia, Physical Activity Australia, REPS New Zealand ve Amerika’da; American Council of Exercises (ACE), NASM (National Academy of Sports Medicine) ve AFAA (Aerobics and Fitness Association of America) tarafından tanınan ve eğitimleri desteklenen “Studio Pilates International-New York based” bir senelik programını tamamlayarak resmi olarak eğitmenliğe başladı. Kendisini bu alanda daha ileri bir noktaya taşımak ve Pilates’in yararlarını hastane ortamında tedavi amaçlı kullanılmasını öğrenmek amacıyla yine Avustralya’da Fitness Australia, APPI (Australian Physiotherapy and Pilates Institute), APMA (Australian Pilates Method Association), Amerika’da ACE (American Council of Exercises), NASM (National Academy of Sports Medicine) ve AFAA (Aerobics and Fitness Association of America), REPS (Register of Exercise Professionals, İngiltere ve tüm Avrupa, Güney Afrika) ve Kanada’da CanFitPro tarafından tanınan ve eğitimleri desteklenen “Breathe Certificate in Clinical Pilates” bir senelik eğitim ve staj programını tamamlayarak 4. derece (master derece) “Allied Health Assistant - Klinik Pilates Eğitmeni, Pilates Eğitmeni ve Personal Trainer” ünvanı kazandı. Kaşıkçı, 2014 Kasım ayından bu yana İstanbul’da, Klinik Pilates ve Türkiye’de ilk kez uygulanan Aqua Pilates eğitmeni olarak özel dersler vermektedir.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.