Tarih: 04.02.2015 10:07

Pazar yeri güzergahında değişiklik

Facebook Twitter Linked-in

 Gündemin ilk maddesi olan Büyükçekmece ilçesi sınırlarındaki toplam 24 adet muhtarlığın kira, elektrik, su, telefon, doğalgaz, internet v.b. gibi fatura ve giderlerinden bir kısmının, 5393 sayılı yasa doğrultusunda, muhtarlıklara destek sağlanması bakımından, Büyükçekmece Belediyesi'nce ödenmesi ve ödenecek giderlerin belirlenmesi hususu görüşülerek oybirliğiyle hukuk komisyonuna sevk edildi.

Gündemin ikinci maddesi olan 2015 Yılında 5393 sayılı yasanın 49. maddesi ve 657 Sayılı yasanın (4/B) maddesi  hükümleri uyarınca, kadro karşılık gösterilmek ve 'Tam Zamanlı Olarak Sözleşme' yapılmak suretiyle 1 Adet 'Sağlık Memuru' ve 2 Adet 'Avukat'ın 'Sözleşmeli Personel' olarak istihdam edilmesi ve 2015 Yılı sözleşme ücretinin belirlenmesi hususu da oybirliğiyle hukuk komisyonuna sevk edildi.

Dizdariye Mahallesi'nde kurulmakta olan 'Kapalı Salı Pazarı' girişindeki, Abdurrahman Ereke Sokak'taki kısmının, 'Pazar Yerleri Hakkında Yönetmeliğin' 10. Maddesinin 1. Fıkrası hükümleri uyarınca iptal edilmesi hususu görüşülerek oybirliğiyle harita ve trafik komisyonlarına havale edildi.


Mahallelere eski isimleri verilsin

Gündemin dördüncü maddesi, Mimarsinan Balıkçı Barınağı'na demirleyen teknelerden alınacak 'Hizmet Bedeli'nin 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun (18/f) maddesi hükümleri uyarınca belirlenmesi ve 2015 yılı gelir tarifesine eklenmesi hususu oybirliğiyle tarife komisyonuna havale edildi. 

Gündemin son iki maddesi olan Türkoba Mahallesi güneyinin bir kısmına ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planının müzakeresi ve karara bağlanması ve Cumhuriyet Mahallesi 312 Ada 7 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar plan tadilatı  hususunun müzakere edildikten sonra oybirliğiyle imar komisyonuna havale edildi.

Büyükşehir Belediyesi'nin, Büyükçekmece ilçesinde ismini değiştirdiği bazı sokaklara eski isimlerinin geri verilmesi yönündeki teklifin Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine taşınması yönündeki ek gündem maddesi de oy birliği ile meclisten geçti.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —