Tarih: 05.02.2015 09:10

Dev Markalar Burada Buluştu

Facebook Twitter Linked-in

 Beyoğlu Belediyesi’nin yardıma muhtaç insanlar için 2010 yılında kurduğu Sosyal Market, Türkiye’nin dev markalarının ürünlerinin reyonda yer bulmasıyla adeta lüks bir süpermarket görünümüne kavuştu. Sosyal marketin reyonlarında LC Waikiki, Hotiç, Çaykur, Aroma, Keskinoğlu, Flo gibi markaların ürünleri yardıma muhtaç insanlara sunuluyor.  Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın direktifleriyle kurulan ve  teknolojik altyapısı ile uluslararası ödül alan “Sosyal Market ve Gıda Bankacılığı” ihtiyaç sahibi insanlara yardım alanında yeni bir model oluşturdu. 25 bin ihtiyaç sahibi vatandaşa verilen kartlara yüklenen krediyle, bedava alış veriş yaptığı marketin reyonlarında giyimden gıdaya, perakendeye kadar birçok farklı sektörün öncü markaların ürünleri  yer alıyor.

       ÜRÜNLERİN YÜZDE 70’İ MARKALI

         Reyonlarının yüzde 70’i markalı ürünlerden oluşan Sosyal Market, bu özelliğiyle de Türkiye’de bir ilk oluşturuyor. Reyonlarda giyim alanında LC Waikiki, Kiğılı, Flo Ayakkabı, Bisse, Colins, Çetinkaya, Huzur Giyim, Herry, Penti Çorap markaları başta olmak üzere çok sayıda büyük firmanın ürünleri yer alıyor. Gıda alanında ise bulunan bazı büyük markalar arasında ise Çaykur, Aroma,  Keskinoğlu,  Güllüoğlu, Seyidoğlu, İttifak Holding ,Beşler, Doğuş Çay, Konya Şeker, Kervan Gıda, Pınar Süt, Temizlik  malzemeleri alanında ise Hayat Kimya ve Saruhan Kimya.  Bu firmaların yanı sıra Türkiye’nin en büyük perakende firmalarından bir tanesi de Sosyal Market’in sebze- meyve reyonunu günlük olarak tamamlıyor

       BÜYÜKLERİN İLGİSİ SÜREKLİ ARTIYOR

         Beyoğlu Sosyal Market’te yer alan büyük firmaların sayısı her geçen gün artıyor. Marketin reyonlarında Çaykur ve Aroma’nın da ürünleri yer almaya başladı. Yaklaşık 1 ay önce Sosyal Market’e gelen  Çaykur’un 25 bin, Aroma’nın ise 50 bin civarında ürünü Sosyal Market aracılığı ile ihtiyaç sahipleriyle buluşuyor.

       ŞİRKETLER GİDERLERİNDEN DÜŞEBİLİYOR

         Sosyal Markete büyük firmaların ilgisinin altında 5035 sayılı Gıda Bankacılığı Yasa’ sının getirdiği fırsat yatıyor.     Yasayla, şirketler üretim fazlası ve pazarlama şansı bulunamayan uygun saklama koşullarında muhafaza edilmiş sağlığa uygun ürünleri faturalandırarak tamamını gider olarak gösterebiliyor. Böylece, ekonomik ömrü tamamlanmaya yakın ürünler ekonomiye dahil edilirken diğer yandan da ihtiyaç sahipleriyle buluşuyor.

       SOSYAL MARKET VAKFI ÇALIŞMANIN TAŞIYICI AYAĞI

         2010 yılında kurulan Sosyal Market çalışmalarını kendi adını taşıyan Sosyal Market Vakfıyla yürütüyor. Beyoğlu’nda yaşayan ihtiyaç sahipleri için Gıda Bankacılığı yapabilen Sosyal Market Vakıfı,  kurumların bağışladığı ürünlere ayni bağış makbuzu düzenleyerek, ürünlerin maliyetinin tamamının vergiden indirilmesini sağlıyor. Bu vesile ile son kullanma tarihi yaklaşan ürünler başta olmak üzere, çeşitli sebeplerle piyasaya sürülemeyen ürünler ekonomiye kazandırılmış oluyor. Sosyal Market Vakfı, aldığı bağışlarla Sosyal Marketi ürün anlamında besleyen en güçlü taşıyıcı ayak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —