Tarih: 01.01.0001 00:00

Sporun Başkenti Bahçelievler…

Bahçelievler Belediyesi, spor yatırımlarına ağırlık veriyor. 11 yılda lisanslı sporcu sayısını 800’den 51 Bine çıkardıklarını söyleyen Başkan Osman Develioğlu “Hedefimiz 100 bin lisanslı sporcuya ulaşmak” diyor.

Sporun Başkenti Bahçelievler…
 Türkiye’nin en yeni ve en büyük ilçelerinden biri olan Bahçelievler’i, İstanbul’un Avrupa’ya açılan kapısı haline getirmek istediklerini belirten Osman Develioğlu, bunun için eğitimden spora, sağlıktan sanata kadar her alanda kentsel dönüşüm projelerine hız verdiklerini söyledi. Sağlıklı nesillerin oluşmasının ancak spor yapmaktan geçtiğini düşünen Bahçelievler Belediyesi, bu görüşten hareketle spor yatırımlarına ağırlık verdi.

SPORCUYU YALNIZ BIRAKMIYOR

İlçede amatörce sürdürülen tüm spor branşlarını destekleyen belediye, çocuklara yönelik sürdürülen ücretsiz yaz ve kış spor okulları ve amatör spor kulüplerine verilen spor malzemeleri desteğiyle spor ve sporcuyu yalnız bırakılmıyor. 5 yerde gerçekleştirilen kapalı yüzme havuzları projelerini kısa sürede tamamlayan belediye hizmete sundu. Görevi devraldıkları 2004 yılında ilçelerindeki lisanslı sporcu sayısını 800’den 50 Bine çıkaran belediye bu bir Türkiye rekorudur dedikleri projelerinde hedeflerinin 100 bin lisanslı sporcuya ulaşmak olduğunu söylüyor.

TARİHE MAL OLAN SPOR YATIRIMLARI

Çalışmalarının ağırlık noktasına çocukları oturtan Bahçelievler Belediyesi, çocukların daha güzel ortamlarda yaşayabilmeleri için park ve bahçeleri yenileyip, yeni spor alanlarını çocukların hizmetine sunuyor. Rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal belediyeciliğin gereği olan sosyal-kültürel ve sportif faaliyetlerin de artarak devam edeceğini müjdeleyen bakan Develioğlu, yenilikçi anlayışla çalışmalarına devam veriyor. Bugüne kadar 19 okulun bahçesine yapılan 19 spor salonu, Türkiye ve İstanbul’da ilk kez Bahçelievler’de gerçekleştirilen okullar arası binlerce öğrencinin katıldığı kültür ve spor ligi ile spora ve sporcuya verdiği önemi kanıtlayan belediye, bilgi yarışmaları, münazara ve satranç turnuvalarının yer aldığı, atletizm, badminton, basketbol, voleybol ve masa tenisi müsabakalarının gerçekleştirildiği Kültür ve Spor Ligi ile de spora yatırım yapmaya devam ediyor. Klasik yaz okullarına kış okullarını da ilave ederek binlerce öğrenciye aktif spor yapabilme olanağı sunan belediye Türkiye’ye ilk kez kendilerinin getirdiği 60’ı aşkın spor bahçesini de halkın hizmetine sundu.

YATIRIMLAR ÖDÜL GETİRDİ

Spora yapılan yatırımlarla çeşitli ödüllere de layık görülen Bahçelievler Belediyesi, spor alanında yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı,

2006’da Fotospor’dan Yılın Spor Adamı…

2008’de Milliyet Gazetesi Yılın Sporda Hizmet Ödülü…

2010 İstanbul Gazeteciler Derneği Yılın Sporda Hizmet Ödülü…

2010 TSYD’den tarihinde ilk kez Yılın Hizmet Ödülü…

2011’de Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonundan Türk Sporuna Yılın Hizmet Ödülü…Ve

Zaman Gazetesi Yılın Spor Adamı, ödüllerinin de sahibi oldu.

Sosyal Belediyecilikte Sevgi Evi, rehabilitasyon projesiyle Türkiye’de 21 belediyeye verilen, ödüllerden birisine layık görülerek, Başbakan Erdoğan’ın katılımıyla Ankara’da gerçekleşen Yerel Yönetimler toplantısında ödülünü Başbakan’ın elinden alan Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu “Ödüller, gücümüze güç katıyor ve daha çok çalışmamıza hız kazandırıyor” diyor.

 

 

 

YAZARLAR ÖLÜMSÜZLEŞTİ

Sporun duayenlerini ölümsüzleştirmek isteyen Bahçelievler Belediyesi bunun için park ve bahçelere spor yazarlarının isimlerini verdi. Namık Sevik, İslam Çupi, Kenan Onuk, Atilla Gökçe, Cem Atabeyoğlu, Nezih Alkış, Orhan Ayhan, Sami Özey, Turgay Şeren, Kazım Kanat, Doğan Koloğlu, Necmi Tanyolaç, Togay Bayatlı, Kahraman Bapçum’un isimlerini parklara veren başkan Develioğlu, duayenlerin Bahçelievler’de unutulmayacağını belirtti. 

Spor Salonlarına isimleri verilen spor adamları

Rıdvan Dilmen (Fenerbahçe), Şenol Güneş (Trabzon), Ziya Doğan (Beşiktaş), Hakan Şükür (Galatasaray), İbrahim Kutluay (Basketbol), Harun Erdenay (Basketbol), Hasan Doğan (TFFB eski Başkanı merhum), Muhsin Yazıcıoğlu Merhum)

Yatırımlar sürüyor

11 yılda en az 20 yıllık yatırım yaptıklarını söyleyen Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, sosyal belediyeciliğin gereği olan sosyal-kültürel ve sportif faaliyetlerin artarak devam edeceğini müjdeledi. 

SPOR TESİSLERİ 5 YILDIZLI OTELLER GİBİ 

20  yılda yapılmamış çalışmaları başlattıklarını söyleyen Başkan Develioğlu, bu tür çalışmalar için belediyenin parasına sahip olmayı başardıklarını belirterek, “Bu ülkenin kaynakları aslında fakir değil. Önemli olan kaynaklara sahip çıkmak ve onların belediye kasasına girmesini sağlamaktı. Tek bir tane havuz yapabilecektik, bu yolla 5 havuzu birden projelendirdik. Bunlardan ilki olan Hasan Doğan Spor Kompleksi’ni Başbakanımız açtı. Bunlar lüks tesisler. 5 yıldızlı otellerde neler varsa onlarda var. Spor evrensel kültürün bir parçası, dinleri, dilleri ve ırkları farklı olan insanları bir araya getiren, insanların fiziksel etkileşiminin yanı sıra duygusal ve manevi anlamda da birbirleriyle ilişkilerini kuvvetlendiren bir sosyal uğraşı alanı.

İnsanoğlunun tarihsel ve kültürel gelişimine baktığımız zaman spor ve sporcu felsefesi hep olumlu bir öğe olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bizde Bahçelievler Belediyesi olarak modern kent yaşamının ayrılmaz bir parçası olan spor ve spor tesisleri ile ilgili yatırım ve projelerimize hızla devam etmekteyiz.

Bu spor yatırımlarıyla, amacımız sporun rekabetçi kimliğinden ziyade sporun bütünleştirici, birleştirici yönlerini önceleyerek; sevgi, dostluk ve kardeşlik üzerine kurulu bir gençlik oluşturma çabasıdır. Türkiye’nin geleceğine inanıyoruz, inandığımız için de gençlerimize yatırım yapıyoruz” diye konuştu.

Spor Kenti; Bahçelievler

Sağlıklı bir yaşam için, her zaman spor!

Bahçelievler Belediyesi Spor Kenti projesi ile vatandaşlara 13 ayrı lokasyonda Spor yapma imkanı sunuyor. Basketboldan tenise, yüzmeden pilatese kadar bir çok alternatif ile vatandaşlar bu ayrıcalıklı imkanlardan faydalanabiliyor. Belediyenin, www.sporkenti.com web sayfasında tüm spor merkezlerini inceleyip, ister hemen online* olarak, ister spor merkezlerine giderek yüz yüze üyeliklerinizi yaptırabilirsiniz. Siz de spor yapın, zinde ve genç kalın.

 


Buruk Teşekkür…

ÜLKÜCÜ BAŞKANDAN CUMHUR İTTIFAKI ADAYLARINA TAM DESTEK

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Türkiye Yüzyılı’na damgasını vuracak projeler

Darıca’nın diş hastanesi projesi hazır!

Bursa'da dağ yöresi kırsal turizmle kalkınacak

İYİ Parti’den Dünya Emekçi Kadınlar Günü açıklaması

Dünya Kadınlar Günü'nde Emel Gözükara Durmaz'dan önemli mesaj

Mert Yöneyer: “Ayırmadan ayrışmadan Foça için çalışacağız”

MHP %33.20 Puan ile Önde

Düzce'de Faruk Özlü'den 100 proje tanıtımı 

RECEP EROL, VİZYON PROJELERİNİ TANITTI... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İmamoğlu'ndan 'Atatürk' çıkışı

Ali Babacan: “81 ilin tamamında adaylarımız var”

İYİ Parti’den Toplu İstifa… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)


Yeni döneme güçlü kadro ile başlıyor...

Manisa’da Sefo coşkusu

Hadis-i Şerif Ezberleme Yarışması

Atık Yönetimini Bilinçlendiriyorlar

Atel İnşaattan 23 Nisan Kutlaması

Aşkan Arı’dan ‘Engelli Bakım Evi ve Sosyal Tesisi’ müjdesi

MASKİ’den önemli duyuru

Manisa'da festival coşkusuna renkli etkinlik

Bursalı firmalar bu fuara odaklandı

Gençler Türkiye Şampiyonasında 1 numara Kağıtspor

Mehmet Özcan’a ziyaretler sürüyor

Talas altyapıda uluslararası maç

Bayramı gönüllerince kutladılar

Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Akdağmadeni Gücü Spor U15 Liginde ilk maçına çıktı

İYİ Parti'de bir istifa daha

Judo şampiyonları Ordu'dan çıktı

Türkiye Bisiklet Turu'nda itiraz geldi birinci değişti!

Kurtulmuş: Anayasa çalışmalarının ayrışma vesile olmayacak

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.