Tarih: 01.01.0001 00:00 94

“KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ” OLUŞTURULACAK

Ümraniye Belediyesi, Hatay Belen Belediyesi, Balıkesir Altıeylül ve Susurluk Belediyesi, düzenlenen törende atılan imzalarla Kardeş Belediye oldu.

“KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ” OLUŞTURULACAK
 Ümraniye Belediyesi’nde imzalanan protokolle birlikte kardeş olan 4 ilçe belediyesi bağlarını daha da güçlendirdi. Protokol törenine Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Hatay  Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Balıkesir Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Susurluk Belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu ile Ümraniye  Belediye Başkan yardımcıları katıldı.


İLÇELER ARASI “KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ” OLUŞTURULACAK

5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18. Maddesi’nin (p) bendi gereğince Belediye Meclisi,  yurt içindeki ve İçişleri Bakanlığı’nın izniyle yurt dışındaki belediyeler ve mahalli idare birlikleriyle karşılıklı işbirliği yapılmasına; kardeş kent ilişkileri kurulmasına; ekonomik ve sosyal ilişkileri geliştirmek amacıyla kültür, sanat ve spor gibi alanlarda faaliyet ve projeler gerçekleştirilmesine; bu çerçevede arsa, bina ve benzeri tesisleri yapma, yaptırma, kiralama veya tahsis etmeye karar verebiliyor. Kardeş belediyecilikle, belediyelerin sorunlarını beraberce çözümlemek ve zaman içinde daha yakın ilişkileri geliştirmek için ortaklaşa hareket ediliyor. Kardeş şehir ilişkileri, şehrin mensuplarını birbirine yakınlaştırıyor. Ön yargıları kıran bir araç olarak görülüyor. Ümraniye Belediyesi bu amaç doğrultusunda,  belediyeler arası kardeşlik bağının güçlenmesi için Hatay Belen Belediyesi, Balıkesir Altıeylül ve Susurluk Belediyesi ile “Kardeş Belediye” protokolü imzaladı.  Ümraniye Belediyesi bu uygulama ile kardeş şehir sayısını 8’e çıkarmış oldu.  

                İmza töreninin ardından, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Hatay Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Balıkesir Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Susurluk Belediye Başkanı  Hüseyin Hızlıoğlu arasında, günün anlam ve anısına binaen çeşitli hediyeler takdim edildi. Hediyeleşmenin ardından Bankan Hasan Can, kardeş belediye başkanlarına belediye hizmet binasını ve meclis salonunu gezdirdi. 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.