“ESERİMİ SEKİZ AYDA TAMAMLADIM”
Geleneksel Sanatlar Akademisi’ne 2013 yılında başladığını belirten Kamuran İşcan, “Geleneksel Sanatlar Akademisini, konularında en iyi hocaların denetiminde, akademi anlayışıyla eğitim yapıldığı için seçtim. İki yıldır devam ettiğim akademide profesyonel manada kat’ı tekniklerini ve yöntemlerini öğrenmekteyiz. Yarışmaya kattığım eserimi sekiz ay bir zamanda tamamladım. Geleneksel Türk motifleri ile ele aldığım eserimde yaprak ve dal motiflerinin tasarlayarak tamamladım. Eserimde Ebrulu kâğıt, 22 karat altın, doğal boyanmış kağıtlar kullanarak yaptım” dedi.
“ALANINDA DUAYEN HOCALARLA ÇALIŞTIM”
Füsun Onamay ise, “Geleneksel Sanatlar Akademisinde, alanlarında duayen hocalarının denetiminde, akademi anlayışıyla eğitim yapılıyor. Dürdane Ünver hoca danışmanlığında akademide verilen derslerde Ersin Yıldızhan ile çalıştım. Akademiye iki yıldır devam etmekteyim. Gelecekte Katı sanatı ile Ebru sanatını birlikte kullanarak, zenginleşmiş hedefler üreteceğim inşallah. Yarışmaya kattığım eserimi 12-13 yüzyıl Selçuklu dönemindeki eserlerdeki rozetlerden esinlendim. Eserimde Ebrulu kâğıt, 22 karat altın, doğal boyanmış kâğıtlar kullanarak yaptım” diye konuştu.
Hüsn-i Hat alanında Celî Sülüs ve Celî Tâlik olmak üzere Tezhip, Minyatür, Ebru, Çini ve Kaatı' olmak üzere toplam 7 dalda eserler yarışmaya kabul edildi. 20 kişilik seçici kurulun 2 aşamada belirlediği eserlerden ilk 3'e girenlere para ödülü verilirken sonrasında sıralamaya giren ilk beş eser sergilenmeye hak kazandı.