Tarih: 01.01.0001 00:00 187

“ İlk adımlar 1963'de atıldı”

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Esenyurt Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlemiş olduğu “Avrupa ve Gençlik Konferansı” Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleşti. Avrupa Takımı Akademisyeni D

“ İlk adımlar 1963
 Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen Avrupa ve Gençlik Konferansı programına Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Gazanfer Karakaş, Esenyurt Belediyesi Birim Müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda lise öğrencisi katıldı. Avrupa Takımı Akademisyeni Çiğdem Nas salonda bulunan konuklara Avrupa Birliği ve Türkiye’nin Avrupa Birliği süreci hakkında bilgi verdi.


Doç. Dr. Nas; “ İlk adımlar 1963 yılında atılmıştır”

Nas yaptığı konuşmada şu konulara değindi; “ 9 Mayıs Avrupa Birliği günü olarak kabul edilir. Bu tarih Schuman’ın 9 Mayıs 1950 yılında yayınlamış olduğu Avrupa Birliğine dair bildirgedir.  Avrupa Birliği’nde Eski Yunan ve Roma Uygarlığı hâkim anlayış olarak görülmektedir. Avrupa Birliğinin bazı sorunları vardır. Bunlar arasında Avrupa Birliğini daha etkin hale getirmek ve değerleri yansıtmak da yer alır. Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecini ele alacak olursak ilk adımlar 1963 Ankara Anlaşmasına dayanır. Türkiye 1999 yılında AB’ye aday olmuştur ve 2005 yılında katılım için görüşmelere başlamıştır ve bu süreç günümüzde de devam etmektedir” dedi.

Programın sonunda Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Gazanfer Karakaş konuşmacı Doç. Dr. Çiğdem Nas’a çiçek takdim etti ve bu konferansların önümüzdeki haftalarda Esenyurt Üniversitesinde de devam edeceğini dile getirdi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.