Tarih: 07.03.2015 11:38

“AB’nin en büyük hatası Türkiye’yi Dışlamak”

Facebook Twitter Linked-in

 Avrupa Birliği Küresel Araştırma Derneği Başkan Yardımcısı ve Avrupa Takımı Akademisyeni Dr. Can Baydarol’un konuşmacı olduğu programa Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Gazanfer Karakaş, Esenyurt Üniversitesi Dekanları, Öğretmenleri ve çok sayıda üniversite öğrencisi katılım sağladı.

Dr. Can Baydarol; “AB’nin en büyük hatası Türkiye’yi Dışlamak”

Türkiye ve Avrupa Birliği İlişkilerine değinen Dr. Can Baydarol şunları söyledi; ” Türkiye dünya üzerinde merkezi bir pozisyon aldı. Avrupa ülkelerinin hemen hepsinin yaş ortalamaları ciddi derecede yüksektir. Buna örnek verecek olursak Almanya’nın yaş ortalaması 60 tır. Avrupa Birliğinin en büyük hatalarından biri Türkiye’yi dışlamak olmuştur yani Avrupa Birliği ülkeleri arasına dâhil etmemesidir. Avrupa Birliği ülkeleri 1999 yılında ortak para kullanarak Euro’ya geçmiştir. Türkiye Avrupa Birliği için çözüm ortağıdır. Türkiye’nin büyümesi ve güçlenmesi diğer ülkeleri rahatsız etmektedir. Avrupa Birliğinin Türkiye’ye muhtaç olma sebebi dünya ekseninin Doğuya kaymasıdır. Türkiye bu konuda Avrupa Birliği için çok önemlidir. Yunanistan hiçbir şey üretmeden kişi başına düşen milli geliri yıllık 20.000 Eurolara kadar çıkarmıştır. Atina Olimpiyatları için yaklaşık 100 milyar dolar para harcamış ve Olimpiyatlardan sadece 17 milyar dolar gelir elde etmiştir ve bunun sonucunda 83 milyar dolarlık bir zarara uğramıştır. Bunun dışında Yunanistan diğer ülkelilerden Almanya, Fransa ve İngiltere’den silahlar almıştır ve bu silahları almak için bankalardan krediler çekmiştir. Fakat borçlarını ödeyememiştir” dedi.  

“Erasmus’dan muhakkak yararlanın”

Konuşmasının ardından Dr. Can Baydarol öğrencilere Erasmus programlarından muhakkak yararlanmaları konusunda bilgi verdi ve öğrencileri bu yönde teşvik ederek gelişimlerine birçok konuda katkı sağlayacağını dile getirdi. Konferansın bitiminde Dr. Can Baydarol öğrencilerin sorularını yanıtladı. 

Karakaş, “Başkan her alanda öncü olmuştur”

Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Gazanfer Karakaş, Dr. Can Baydarol’a plaket takdim ederek Esenyurt ’ta bu tarz konferansların oluşumunda en büyük pay sahibinin Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu olduğunu dile getirdi. Karakaş, Başkan Kadıoğlu’nun eğitimden sağlığa, spordan kültürel etkinliklere kadar birçok alanda yapılan projelerin ve etkinliklerin öncüsü olduğunu vurguladı. Başkan Yardımcısı Gazanfer Karakaş, “Avrupa ve Gençlik” seminerine katılım sağlayan Esenyurt Üniversitesi 1’nci sınıf öğrencisi Hülya Akgün’e sembolik olarak katılım belgesini verdi. Gazanfer Karakaş, programda konuşmacı olan AB Küresel Araştırma Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Can Baydarol’a verdiği konferans ile ilgili teşekkür ederek plaketi takdim etti.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —