GÜNCEL 7.03.2015 13:15:00 54 0

KİTAP FUARINDA ÜMRANİYE RÜZGÂRI ESTİ

Ümraniye Belediyesi 11 yıldır geleneksel hale getirdiği Resim, Hikâye ve Şiir yarışmalarında dereceye giren eserlerin sergilendiği CNR Expoda Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can TV NET’in canlı yayın konuğu oldu.

KİTAP FUARINDA ÜMRANİYE RÜZGÂRI ESTİ
 Ümraniye Belediyesi geleneksel hale getirdiği resim, hikâye ve şiir yarışmalarını Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılında Çanakkale Destanı’nı konu aldı. Çanakkale Zaferi 100’üncü yıl dönümünde yarışmacı ressamlar tarafından resmedildi. Bu kapsamda Ümraniye Belediyesi’nin edebiyat ve sanat dünyasına yeni isimler kazandırmak amacıyla başlattığı yarışmalar, her yıl artan katılımcı sayısıyla büyümeye devam ediyor.

11 Yılı geride bırakan yarışmalarda dereceye giren eserler CNR Expo fuar alanında sergilenirken “Çanakkale Geçilemez” animasyon filmi de gösterildi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinliğe Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, sanatseverler ve öğrenciler katıldı.

Belediye Başkanı Hasan Can büyük ilgi gören etkinlikte TV NET’e verdiği röportajda; Öncelikli olarak her yıl tekrarladığımız ve bu yıl 11.sini icra ettiğimiz resim, hikâye ve şiir yarışmalarımız her yıl daha da ilgi odağı olmaya başladı. Şiir ve Resim kategorisinde bu yıl ki konumuz “100.yılında Çanakkale Zaferi” olmuştur. Hatta şöyle bir sloganımız var “ Tarih bu sayfada sadece kırmızıyı kullandı.” Çocuklarımızın burayı hiç unutmaması lazım, işte bunun için Çanakkale’yi resim ile resmetmek istedik, şiirlerle anlatmak istedik, yani anlatan kardeşlerimizin şairlerimizin şiirlerini ödüllendirmek istedik.  Dereceye giren eserlerimize para ödülü vermekle birlikte şiirleri ve hikâyeleri kitap haline getiriyoruz. Şuana kadar 41 tane eser yayınladık. Ayrıca yedi tane sempozyum gerçekleştirdik ve onları da kitaplaştırdık. Bağdat sempozyumu, Gazali sempozyumu daha bunun benzeri yedi tane ayrı sempozyumu kitap haline getirdik. Bugün de burada gördüğümüz gibi CNR Expo kitap fuarında, Ümraniye Belediyesi olarak biz de bir stand açtık, ama gördüğünüz gibi 41 tane hikâye ve şiir 11 tane katalog 15 tane Türk klasik sanatları sergi katalogu yayınlamış… Yayınevi gibi hizmet gören ve bizim değerlerimizi anlatan şiir hikâye ve resimlerin kitaplarını yayınlamış bir belediyeyiz.

Çanakkale ile alakalı 2005 yılında yaptığımız, muhteşem bir hizmet var, Türkiye’de ilk defa Çanakkale savaşlarımızı çizgi film olarak anlatan bir dramamız var, Çanakkale geçilmez tarihe sığmayan destan, bir çizgi sinema türünde ilktir ve sanırım Çanakkale’yi genç neslin öğrenebileceği görsellerden biri. Ayrıca Çizgi sinemamızı CNR Expo salonlarında gösterdik ve 3D’ye de çeviriyoruz.” 


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.