Tarih: 26.03.2015 17:57

Yardımlar Görmezden Gelinemez

Facebook Twitter Linked-in

 Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nin 28. Oturumu için Fransa'nın Strazburg şehrinde bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, önceki gün yapılan oturumda Türkiye'nin Kobani'ye yaptığı yardımların görmezden gelinemeyeceğini söyledi.

11,5 milyon Dolar'lık insani yardım yapıldı

Oturumda konuşan Kobani Belediye Başkanı Mustafa Abdi, Kobani direnişi ve bu süreçte vermiş oldukları mücadeleyi anlatarak, kendilerine yapılan yardımlardan bahsetti. Konuşmasında, Türkiye'nin yaptığı yardımlardan bahsetmeyen ve yardım koridorunu açmamakla itham eden Mustafa Abdi'nin iddiaları karşısında kongreyi doğru bilgilendirmek için söz alan Milli Delegasyon Üyesi Dr. Hasan Akgün, Kobani'de verdikleri mücadeleden ötürü Mustafa Abdi'yi kutlayarak; 'Türkiye bütün Kobani halkına kucak açmıştır. Ayrıca bahsedildiğinin aksine insani yardım koridorunu da açık tutmuştur. Türkiye,15 Mart 2015 tarihine kadar Kobani'ye 11,5 milyon Dolar tutarında, 835 TIR insani yardım gönderdi. Türkiye Belediyeler Birliği'nin 9 Mart 2015 tarihinde almış olduğu karar doğrultusunda da tüm belediyelere Kobani'ye yardım çağrısında bulunmuştur' şeklinde konuştu.

Türkiye'ye teşekkür etti

Milli Delegasyon Üyesi Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün konuşmasının ardından bir kez daha söz alan Kobani Belediye Başkanı Mustafa Abdi, konuşmasının başında özür dileyerek Türkiye'nin yaptığı yardımlardan bahsetti ve Türkiye'ye teşekkür etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —