Tarih: 01.01.0001 00:00 125

170 ülkenin kültürü yaşatılıyor

Türkiye'de bir ilk olan 'Dünya Kostümler Müzesi', sivil toplum kuruluşları ve okullara yapılan işbirliği ile çok daha fazla kişiye ulaşmaya başladı.

 170 ülkenin kültürü yaşatılıyor
  

Büyükçekmece Belediyesi'nin kültürel değerlerin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için hayata geçirdiği projelerden bir tanesi olan Dünya Kostümler Müzesi'nin daha fazla kişiye ulaşması adına yeni bir çalışma başlatıldı.

Büyükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce başlatılan çalışma kapsamında bölgedeki sivil toplum kuruluşları ve okullara görüşülerek, müzeye gelen ziyaretçi sayısında artış sağlanması hedefleniyor.

Büyükçekmece Belediyesi'nin çağrısına sivil toplum kuruluşları ve okullardan da destek var. Bu kapsamda müzeyi ziyaret eden Lozan Mübadilleri Derneği yönetimi ve üyeleri Türk ve Dünya müziklerinin eşsiz tınısı eşliğinde müzeyi gezdiler.

 

170 ülkenin kültürü yaşatılıyor

 

Büyükçekmece Belediyesi'nin Folklor Kurumu ile 15 yıldır ortaklaşa düzenlediği Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat festivaline katılan 170 konuk ülke tarafından hediye edilen geleneksel kostüm ve aksesuarların sergilendiği Dünya Kostümler Müzesi Perşembe ve Pazar günleri dışında saat 08:30 - 17:00 arasında gezilebilir.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.