BÜYÜKÇEKMECE 30.03.2015 12:40:00 121 0

Uyuşturucuya Karşı!

Büyükçekmece Belediyesi ve Folklor Kurumu artan uyuşturucu bağımlılığına dikkat çekmek için halk oyunları yoluyla “Uyuşturucuya Karşı El Elele” verdi. Büyükçekmece Belediyesi ve Folklor Kurumu işbirliğiyle gerçekleştirilen gece

Uyuşturucuya Karşı!
 Halk dansları ile mesaj verildi
Son yıllarda ülkemizde ve dünyada hızla artış gösteren uyuşturucu bağımlılığına duyarsız kalmayan Büyükçekmece Belediyesi, örnek bir etkinliğe imza atarak, halk oyunları yoluyla gençlere “uyuşturucudan uzak durun el ele dans edin” mesajı verdi. Etkinlikte, Altınköprü Halk Dansları Topluluğu’nun folklorcuları sahne aldı. BAYEV (Bağımlı Yaşam Evleri Gönüllüleri Derneği) ve AMATEM’in de “Bağımlılığa Karşıyız Halkoyunlarına Bağımlıyız” sloganıyla destek verdiği organizasyon, Atatürk Kültür Merkezi Bedia Muvahhit Gösteri Salonu’nda gerçekleşti. Büyükçekmece halkının yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte sahne alan Altınköprü Halk Dansları Topluğu, İzmir, Diyarbakır, Mardin, Üsküp, Tekirdağ ve Gaziantep yöresinin oyunlarını sahneledi. 
“Herkes elini taşın altına soksun”
Gecede konuşan BAYEV Başkan Yardımcısı Umut Yılmaz, derneğin uyuşturucu ile mücadele etmek amacıyla genç bir ekip tarafından kurulduğunun altını çizerek; “Amacımız uyuşturucunun önlenmesidir. Bunun için 4 aşamada çalışma yapıyoruz. İlk aşamada önleme ve bilinçlendirme çalışması yapıyoruz. İkinci aşamada psikiyatri tedavisi, üçüncü aşamada rehabilitasyon süreci ve son aşama ise, hayat boyu takip sürecidir. Genel anlamda amacımız uyuşturucu bağımlısı olan tüm bireyleri topluma kazandırmak ve onları da bizlerden biri yapmaktır. Bunun için başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere herkesin duyarlılık göstermesini ve elini taşın altına sokmasını bekliyoruz” dedi.
Bağımlığı halk oyunlarıyla yendim”
AMATEM’deki tedavi sürecinde halk oyunları yoluyla bağımlılıktan kurtulduğunu anlatan Ümit Yılmaz, annesi ve babası ayrıldıktan sonra yalnız kaldığına inandığını, çıkış noktası olarak da 3 yılı aşkın süre uyuşturucu kullandığını belirterek; “Zamanla sevdiğim insanların benden uzaklaşmaya başladıklarını fark ettim. İnsanların güvenini yitirince içinde bulunduğum durumun vahametini daha iyi anlamaya başladım. Bağımlılıktan kurtulmak için de AMATEM’e başvurdum” şeklinde konuştu. AMATEM’deki rehabilitasyon sürecinde halk oyunları ile tanıştığını belirten Yılmaz; “Halk oyunları benim hayatıma çok şey kattığı gibi, geçmişin bütün olumsuz izlerini de sildi. Halk oyunlarını oynarken hayattan zevk alıyorum. Oyun sırasında arkadaşlarınızla ele le tutuşmak bile size güven duygusu veriyor, yalnız olmadığınızı hissettiriyor” dedi.  
“Sanat, iyilik ve güzelliğin yolunu gösterir”
Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Ali Üner, Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün sevgi ve selamlarını ileterek, uyuşturucu gibi önemli bir olaya duyarlılık gösteren Büyükçekmece halkına teşekkür etti. Üner; “Bugün bu sahnede 7’den 70’e onlarca çocuğumuz sanat yoluyla çok önemli bir mesaj verdi. Bu çocuklarımızı buraya gönderen siz ailelerine öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Sanat insanı diri tutar, sanat insanın doğru yolda ilerlemesini sağlar. Sanat insana hep iyi ve güzel şeyler yaptırır” ifadesini kullandı.
Büyükçekmece halkı halay çekti
Belediye Başkan Yardımcısı Selami İnce de konuşmasında, uyuşturucuya karşı el ele vermenin çok önemli olduğuna vurgu yaparak; “Uyuşturucu bağımlılığı sadece çocuklarımızı ve gençlerimizi değil hepimizi tehdit ediyor. Yetişkinler içinde ciddi bir tehdittir. Uyuşturucu kullanımı ve bağımlılık tedavisi mümkün olana bir hastalıktır. Bu gece de bu muhteşem ekip bunun mesajını verdi” dedi.Konuşmaların ardından gecede sahne alan halk oyunları grupları ve eğitmenlerine çiçek ve plaket takdim edildi. Gecenin finalinde ise sahneye çıkan Büyükçekmeceliler, uyuşturucu bağımlılığına karşı halay çekip dans ettiler.
 
 

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.