Tarih: 01.01.0001 00:00 67

Aydın Ilgaz Büyükçekmecelilerle buluştu

Büyükçekmece Belediyesi, yazar Aydın Ilgaz'ı Büyükçekmecelilerle söyleşi ve imza gününde buluşturdu.

Aydın Ilgaz Büyükçekmecelilerle buluştu
 Büyükçekmece Belediyesi, Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Türk edebiyatının önemli kalemlerinden Rıfat Ilgaz'ın oğlu Aydın Ilgaz'ı Büyükçekmece Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde edebiyat tutkunlarıyla buluşturdu.


'Rıfat Ilgaz bilge bir kişilikti'

Kendiside Büyükçekmece’de ikamet eden Aydın Ilgaz, Büyükçekmecelilerle bir arada olmaktan çok büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek,  söyleşide Türk edebiyatının çınarlarından babası Rıfat Ilgaz’ın yaşamından da kesitler anlattı. Babasının kendi yaşamı üzerindeki etkilerinden de bahseden Aydın Ilgaz; ’’Ben Rıfat Ilqaz’ı bir baba olarak elbette ki severim sayarım. Ancak düşünce açısından onun bilge kişiliğine duyduğum saygıdan dolayı, onun doğrularını savunmak zorunda olduğumu da bilirim. O nedenle aldığım teknik eğitimden vazgeçip, yaşamımda kültürü ve edebiyatı öne çıkardım. Onun ve onun gibi düşünen insanların yapıtlarını da çoğaltmak için bir yayınevi kurdum. 25 senedir hem yazıyor, hem de yayıncılık yapıyorum’’ şeklinde konuştu.


Büyükçekmece’nin zenginliğisiniz!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün yoğun iş programı nedeniyle katılamadığı Aydın Ilgaz söyleşisine Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Selami İnce katıldı. İnce söyleşi sonrasında yaptığı konuşmada, 'Başkanımız Dr. Hasan Akgün’ün selamlarını ve sevgilerini iletiyorum. Sizi dinlerken konuşmanız hiç bitmesin istedim. Türk edebiyat tarihinin en önde gelen isimlerinden Rıfat Ilgaz’ın hayatını oğlundan dinlemek çok başka bir duygu. Bu semtte ikamet etmenizde Büyükçekmece’nin bir zenginliğidir’’dedi.

Aygın Ilgaz söyleşi sonrası babası Rıfat Ilgaz'ın ve kendi yazdığı kitapları Büyükçekmeceliler için kitaplarını imzaladı


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.