GÜNCEL 4.04.2015 11:54:00 79 0

Klasik pazarlama dijitalleşiyor!

İnternet ve dijital iletişim araçlarının hayatımızda daha çok yer almasıyla beraber tüketim alışkanlıklarının da değiştiğine dikkat çeken iletişim uzmanları, yeni dönemde pazarlama sektörünün klasik pazarlama yöntemlerine ilgisiz

Klasik pazarlama dijitalleşiyor!
 Dijital pazarlama yöntemleri ve dijital pazarlama iletişimi, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin düzenlediği Uluslararası 2. İletişim Günleri’nde çeşitli yönleriyle tartışıldı.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzet Bozkurt, iletişimin geleceğin mesleği olduğuna dikkat çekerek iletişime her zaman ihtiyaç duyulacağını söyledi. Özellikle kamu ve özel sektörde iletişimcilere marka ve itibar yönetimi için ihtiyaç duyulduğunu ve gelecekte de bu ilginin artacağını kaydeden Prof. Dr. Bozkurt, “Siz kendi itibar ve markanızın iletişimini yönetemezseniz birileri gelir yönetir” dedi.

Sempozyumda konuşan Dijital Pazarlama ve Strateji Uzmanı Özgür Deniz Aydın, Türkiye’de 36 milyon internet kullanıcısı bulunduğunu ve dijital ortamda sosyalleşen kişilerin, yeni bir tüketici profili oluşturduklarını söyledi. Tüketicilerin, eski klasik pazarlama yöntemleri yerine “tüketim kararını” verirken, bir çok farklı mecrayı kullandığını kaydeden Aydın şöyle konuştu:

Klasik pazarlama dijitale dönüyor!

“Tüketici artık elinde akıllı telefonu ile arama motoru ile alacağı ürünü arıyor, inceliyor, farklı kanallara girerek videosunu izliyor, hakkındaki şikayetlere bakıyor, tüm bunları yerinden kalkmadan, mağaza mağaza dolaşmadan yapıyor. Böyle olunca da klasik pazarlama yöntemleri zorunlu olarak dijital pazarlama yöntemlerine, dijital reklamlara ve yatırımlara yöneldiler. Çünkü doğru kişilere, doğru mesajla doğru zamanda ulaşmanın en doğru yolu dijital pazarlama ve dijital pazarlama iletişimi ile gerçekleşiyor. İnternette kişilerin arama yapma sayısı ayda ortalama 243 adet . Bu nedenle dijital pazarlama ve iletişimi tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de giderek gelişiyor.”

Türkiye’de iletişimsizlik çukuru var!”

Sempozyumda konuşan İletişimci, İPRA 2014 Dünya Başkanı Dr. Zehra Güngör de iletişim yönetiminin bir bilim dalı olduğunu kaydetti. Türkiye’de bir iletişimsizlik çukuru olduğunu da kaydeden Dr.Güngör, başta doktorlar, hemşireler, sağlık çalışanları olmak üzere halkla ilgili meslek yürütenlerin iletişim eğitimi almaları gerektiğini vurguladı. İletişimin sadece iş dünyasının, firmaların sorunu olmadığını da kaydeden Güngör, ülkeler arasında da itibar yönetimi ve iletişim yönetiminin olduğunu bunun en son örneğinin İran ve ABD arasındaki işbirliği olduğunu kaydetti.

“Ağızdan ağıza pazarlama iletişimi en etkili iletişim”

Sempozyumun son sunumunu yapan ve “Ağızdan ağıza pazarlama iletişimi” konusunu anlatan Tavsiyeevi Kurucusu Renan Tavukçuoğlu da tüketici için arkadaş tavsiyesinin her zaman ilk sıralarda olduğunu belirterek “Dünyadaki ilk tavsiye ile Havva Adem’e elmayı yedirtmiştir. Tavsiye, yani ağızdan-ağıza pazarlama her zaman olacaktır. Özellikle bizim ülkemizde ağızdan ağıza pazarlama iletişimi ağırlığını koruyor. Dijital medyada beğeni, paylaşma gibi davranışlarla ağızdan ağıza iletişimi yaygınlaştırıyor.” diye konuştu.


12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.