Tarih: 01.01.0001 00:00 69

‘Ustalara Saygı Gecesi’

Büyükçekmece Belediyesi tarafından ‘Ustalara Saygı Gecesi’ etkinliği kapsamında bu kez Türk Pop Müziği'nin sevilen grubu MFÖ ağırlandı. Gece’de sahneye çıkan Büyükçekmece Belediyesi Çocuk Korosu’ndaki ‘99 Minik’ MFÖ’n?

‘Ustalara Saygı Gecesi’

Kayahan unutulmadı
Büyükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Ustalara Saygı’ etkinlikleri kapsamında bu kez Mazhar, Fuat, Özkan (MFÖ) için bir saygı gecesi düzenlendi. Büyükçekmece Çocuk Korosu’nda yer alan 99 ‘Minik Yıldız’ MFÖ’ye ait unutulmaz eserleri seslendirdi.  Çocuk Korosu’na Orhan Şallıel yönetimindeki Oda Orkestrası eşlik etti. Çiğdem Güven ve Şükriye Arslan yönetimindeki Büyükçekmece Belediyesi Çocuk Korosu geceye, geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan Kayahan'ın 'Gönül Sayfam' isimli şarkısı ile başladı.

Düzenlenen geceye Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve eşi Hatice Akgün, Fuat Güner ve Özkan Uğur’un yanı sıra çok sayıda M.F.Ö hayranı katılırken grubunun diğer bir ismi olan Mazhar Alanson ise yurtdışı programı nedeniyle geceye katılamadı.

Kayahan için saygı gecesi yapılacak

Konser sonunda sanatçılara plaket takdim eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, konsere gösterilen ilgiden dolayı herkese teşekkür ettiğini belirterek, “Ustalara Saygı Gecesi olarak bu akşam MFÖ ile birlikte olduk. Daha önce de pek çok dev sanatçıyı bu gece kapsamında ağırladık. Bir sonraki hedefimiz sevgili Kayahan'ı burada ağırlamaktı. Ama ne yazık ki kısmet olmadı. Ancak bir kendisi aramızda olmasa da, Kayahan adına saygı ve anma gecesi düzenleyeceğiz. Bir eksiğimiz var Mazhar yurtdışında. Önemli olan bu topluma sanat anlamında katkı sağlayıp, toplumun ortak paydası haline gelen sizin gibi sanat elçilerinin bir şekliyle anılmasıdır. Ustalara Saygı projesinin asıl adı budur aslında. Sizi her yerde dinleyelim ancak sizin gelip burada bizimle burayı paylaşmanız diye bir proje daha önce olmadı diye düşünüyorum” diyerek MFÖ eserlerini seslendiren çocukların önemine değindi.

MFÖ için dev pasta kesildi

Sahnede bir konuşma yapan Fuat Güner ve Özkan Uğur, ilk kez Türkiye'de kendileri için böylesine anlamlı bir gece düzenlediğine dikkat çekerek; 'Gözlerimiz doldu, duygulandık ve çok mutlu olduk. MFÖ'ye saygı gecesini düzenleyen Büyükçekmece Belediyesi'ne ve bizim eserlerimizi yürekten seslendiren çocuklarımıza, emeği geçen herkese sonsuz  teşekkür ediyoruz' dediler.
Öte yandan gecenin sonunda MFÖ’nün fotoğraflarının basılı olduğu dev bir pasta kesildi. Başkan Akgün, Fuat ve Özkan'a kendi elleriyle pasta ikram etti. Pasta kesiminin ardından gecenin finalinde Fuat ve Özkan, ‘Ele Güne Karşı’ şarkısını ‘Minik Yıldızlar’ ve Başkan Akgün ile hep birlikte söyledi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.