Tarih: 01.01.0001 00:00 106

Bir Aile Reisi; Hz. Muhammed (S.A.V.)

Sevilen hitabetiyle İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu, Başakşehirli dinleyicileriyle buluştu.

Bir Aile Reisi; Hz. Muhammed (S.A.V.)
 Başakşehir Belediyesi tarafından Altınşehir Bilgievi’nde gerçekleşen söyleşiye Selatu Selam, sevgi ve muhabbetlerin tamamı Hz. Muhammed (S.A.V) Efendimize, onun bütün Peygamber kardeşlerine, ashabına, annelerimizin üzerine olsun diyerek başlayan Döngeloğlu, bir baba, eş ve evinin reisi olarak aile hayatından örneklerle Hz. Muhammed (S.A.V.)'in hayatından kesitler sundu.

 

‘Bir baba bir aile reisi olarak Hz. Muhammed’


Peygamber Efendimizin hayatının neresinden bahsetsek hangi devrinden bahsetsek o Üsve-i Hasenedir,  diyerek sözlerine devam eden Döngeloğlu: ”O en güzel örnektir. Üsve-i Hasenedir. Allah (C.C.) bakın ve kendinize örnek alın, onun gibi olmaya çalışın diyor. Ona örnek bir hayat yaşatmış ki bir insan böyle yaşayabiliyor bunu göstermiş. Çünkü Peygamberimiz melek değildi bir insandı, bir anne babanın çocuğuydu. Hz. Muhammed (S.A.V.) fazilet itibariyle çok yüce bir şahsiyettir. Allah’ın yarattığı canlılar içerisinde fazileti ve şerefi en üstün olandır” dedi.

 

‘O en güzel örnektir’


Resulullah aleyhisselam yaşadığı toplumda insanların boyunun ortalaması kadar olduğunu söyleyen Ömer Döngeloğlu: “Her insan gibi yorulurdu. İçine korku dolmaması için, borçlu kalmamak için Allah’a dua ederdi. Evlenirdi, çoluğu çocuğu olurdu, hastalanırdı, hiç malı olmadığı gün olurdu. Onun ömrünün hangi vaktinden bahsetsek hepimize örnek olur” dedi.

 

İlahiyatçı-Yazar sohbetini; Allah sözlerimi bana da size de tesirli kılsın. Yalanı günahı boş lafı Allah bize konuşturmasın. Allah bu vakitlerinizi ahirette kurtuluş akçeniz eylesin dualarıyla bitirdi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.