Tarih: 01.01.0001 00:00 242

İstanbul'un akciğerleri olacak...!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyük Atatürk Parkı ve Mimarsinan Sahil Yolu Projesi kapsamında binlerce ağaç dikileceğiz. Büyükçekmece İstanbul'un akciğerleri olacak' diye konuştu.

İstanbul
 Büyükçekmece Belediyesi, Başkan Dr. Hasan Akgün başkanlığında Nisan ayı Koordinasyon Toplantısı'nı gerçekleştirdi.

Yatırımlarda öncelik sırası

Belediye başkan yardımcıları, koordinatörler ve daire müdürlerinin hazır bulunduğu toplantıda yapımı devam eden çalışmalar ve yapılması planlanan projelerin aşamaları görüşüldü. Koordinasyon toplantısının gündemine geçilmeden önce bir konuşma yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 2015 yılında yatırımların öncelik sırasına göre hızlandırılacağını belirtti. Türkiye'nin en büyük mahalle parkı olan 255 bin metrekarelik Büyük Atatürk Parkı'nın bu yıl içinde tamamlanacağını belirten Başkan Akgün, 'Mimarsinan Sahil Yolu Projesi kapsamında, Baba Burnu'ndan Gürpınar'a kadar kesintisiz bir sahil yolu yapıyoruz. Bisiklet yolları, yaya yolları ve gezi trenleri için yapılacak yollarla örnek bir projeyi hayata geçireceğiz. Ayrıca Büyük Atatürk Parkı Projesi de önümüzdeki aylarda tamamlanarak, halkımızın hizmetine sunulacak' dedi.

İstanbul'un cazibe merkezi

Büyükçekmece'de Mayıs ayı içinde çok kapsamlı bir ağaçlandırma çalışması başlatılacağını da açıklayan Başkan Akgün; 'Büyükçekmece İstanbul'un ve Türkiye'nin en fazla yeşil alana sahip ilçelerinden bir tanesi. Büyük Atatürk Parkı ve Mimarsinan Sahil Yolu Projesi kapsamında binlerce ağaç dikilecek. Büyükçekmece İstanbul'un akciğerleri olacak' diye konuştu. Büyükçekmece'de yaz mevsimlerinde nüfusun 3-4 kat arttığını hatırlatan Başkan Dr. Hasan Akgün şunları söyledi: 'Büyükçekmece pek çok alanda İstanbul'un cazibe merkezilerinden bir tanesi oldu. İstanbul'un denize girilebilen ender sahillerine sahibiz. Bu bilinçle yaz mevsimi hazırlıklarımızı hızlandırdık. Halkımızın sahillerimizde rahat, güvenli ve huzurlu zaman geçirebilmeleri adına her tülü önlem alınacaktır.' dedi.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.