Tarih: 01.01.0001 00:00 47

Ak Parti MHP hükümeti kuruyoır

Ak Parti ile MHP hükümet kurmak için büyük çapta anlaşmaya vardığı kanaati, Ankara kulislerinde büyük yankı uyandırdığı söyleniyor.

Ak Parti MHP hükümeti kuruyoır
 MHP’nin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Başbakanlık teklifini reddetmesinin ardından, MHP'nin Ak Parti ile koalisyon konusunda anlaştığı sinyalini veriyor…

 
Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre, içişleri, dışişleri ve ekonomi bakanı belli oldu.

İşte o gizli anlaşmanın bazı maddeleri:
- Meclis Başkanı MHP'li olacak.
- Çözüm Süreci'ne 'Demokratikleşme' denecek. Çatışmasız ortamın devamı için adımlar sürecek. Terör başlarsa kararlılıkla üstüne gidilecek.
- 4 eski bakanın Yüce Divan'a yollanmasına AKP engel olmayacak.
- Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Anayasal Sınırlar' içine kendi isteğiyle çekilecek. MHP Erdoğan'ın Saray'dan çıkıp Çankaya'ya dönmesi için ısrar etmeyecek.
- MHP'ye 8 bakanlık verilecek. İkisi başbakan yardımcılığı olacak. Ekmeleddin İhsanoğlu dışişleri, Murat Başesgioğlu İçişleri, Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz ekonomi bakanı olacak.
- MHP'nin seçim vaatlerinden; asgari ücretin 1400 TL'ye çıkarılması, emekliye yılda 2 kez ikramiye verilesi, çiftçiye 1,75 TL'ye mazot satılması sağlanacak.
- En az 2 yıl erken seçim gündeme gelmeyecek.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.