Süreli Sergiler Salonu’nda yer alan sergide Mehmet Güleryüz’ün yeni ürettiği “Titian’a Saygı: Marsyas ve Apollon” başlıklı çalışması da izleyiciyle buluşuyor. Serginin uzatılması ve yeni yapıtın sergiye eklenmesine paralel olarak Mehmet Güleryüz ve serginin küratörü Levent Çalıkoğlu, 2 Temmuz Perşembe günü saat 18.30’da bir söyleşi yapacak.
Eleştirel ve dışavurumcu üslubuyla yarım yüzyıldır Türkiye sanat sahnesinde kendisine özel ve ayrıcalıklı bir yer edinen Mehmet Güleryüz’ün 1960’lı yıllardan 2010’lu yıllara uzanan kariyerinin dökümünü sunan sergi, sanatçının resimden desene, heykelden gravüre, tiyatrodan performansa uzanan zengin ifade arayışının gelişim ve dönüşümüne ışık tutuyor.Sergide figür temelli çalışmalarıyla Türkiye’deki sosyo-kültürel ve politik dönüşümün insanlar üzerindeki etkilerini eleştirel ve ironik bir dille dışavuran Mehmet Güleryüz’ün 150’ye yakın yapıtına ve multimedya sunumuyla 200’e yakın desenine yer veriliyor.
Ressam ve Resim: Mehmet Güleryüz Retrospektifi desen ve resimlerinin yanı sıra Güleryüz’ün 1970’li yıllardan bugüne heykel sanatına dair önemli araştırma ve örneklerini de içeriyor. Sanatçının kaleme aldığı metinlerle zenginleşen sergi, 1960’lardan itibaren desen, resim, heykel, gravür, porselen üzeri boyama, performans gibi alanlarda gerçekleştirdiği üretimleri bir araya getiriyor.
Temmuz ayı boyunca İstanbul Modern Eğitim Bölümü’nün sergiye paralel olarak okul gruplarına yönelik hazırladığı eğitim programı da sürüyor. Program, çocukların müze uzmanlarıyla birlikte sanat yapıtlarını inceleyecekleri Mehmet Güleryüz’ün Dünyasında adlı özel sergi turu etkinliklerini ve çocukların sanatçı ile bir arada uygulamalı sanat çalışmaları gerçekleştirebilecekleri Mehmet Güleryüz’ün Atölyesi başlıklı etkinlikleri içeriyor.