Tarih: 01.01.0001 00:00 17

Nineleri İçin Su Kuyusu Açtılar

2 Kardeş 1 Kuzen Minikler, Rahmetli olan Nineleri için Su Kuyusu açtırdılar.

Nineleri İçin Su Kuyusu Açtılar
 Murat Kaya 6, Yasemin Kaya 10 ve Asude Aydın 8 yaşlarında 3 minik çocuk rahmetli olan nineleri Fatma Kaya hayratına su kuyusu açtırdılar.

Dünyanın 113 ülkesinde eğitimden sağlığa, katarakttan yetime, tarımdan temiz su kuyusu projesine kadar birçok alanda insani yardım faaliyetleri yürüten Kimse Yok Mu Derneği, temiz su projeleri koordinatörlüğü tarafından Dünya’nın 19 ülkesinde açtırdığı 2421 kuyudan yaklaşık 5 milyon kişinin su ihtiyacını gideriyor.

Kimse Yok Mu Derneği bünyesinde bulunan temiz su projeleri koordinatörlüne gelerek su kuyusu bağışında bulunan 2 kardeş, 1 kuzen 3 minik çocuk, rahmetli olan babaanneleri Fatma Kaya hayratına bağışta bulundular. 3 minik çocuktan en küçüğü olan 6 yaşındaki Murat Kaya, Adım Murat bu sene 1. Sınıfa gideceğim diyerek sözlerine başladı. Minik Murat, ‘’dedem adına gözleri görmeyen dedeler için 3 tane katarakt yardımında bulunduk, ölen babaannem için de su kuyusu yaptıracağım. Susayan çocuklar su içsin, Fatma babaannemde sevap alsın’’ diyerek saf duygularını dile getirdi.

10 Yaşındaki Yasemin Kaya ise şunları söyledi. ‘’Dedem bize hep harçlık veriyor. Bizde babam ve annemin daha önce söyledikleri paranızı biriktirin, üzerini tamamlar rahmetli babaanneniz için su kuyusu açtıralım diyorlardı. Bizde şimdi paramızı getirdik kimse susuz kalmasın, tüm çocuklar, hayvanlar hiç kimse su içemediği için ölmesin’’ dedi.

‘’Temiz suya erişim herkes için insani bir haktır’’

Kimse Yok Mu temiz su projesi koordinatörü Selim Yılmaz, ‘’Temiz Suya erişim herkes için insani bir haktır’’ diyerek minik çocukların su kuyusu bağışından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yılmaz, ‘’Kimse Yok Mu olarak, 2011 yılından bu yana ihtiyaç duyulan ülkelerde su kuyuları açıyoruz. Dünyanın 19 ülkesinde şuanda 2,421 adet açılan su kuyularından yaklaşık 5 milyon kişinin içme suyu ihtiyacını karşılamak suretiyle ülkelerinin kalkınmasına ve refah seviyesinin yükselmesine destek sağlıyor. Afrika ülkelerinde su taşıma işini daha çok kız çocukları yapıyor ve bu yüzden okula gidemiyorlar. Kız çocuklarının zor şartlar altında ve her türlü tehlike karşısında kilometrelerce mesafeden su taşıdığını gördük, bu mesafeyi geçmeleri saatleri alıyor ve bu yüzden okula gidemiyorlar’’ dedi.

Dünyanın suya ihtiyaç duyulan bölgelerinde temiz su kuyusu açtırmak isteyen insanlara da çağrıda bulunan Yılmaz, ‘’Kısa bir zaman içerisinde açılışını yaptığımız kuyuların başladığı günden itibaren takibini Kimse Yok Mu olarak düzenli bir şekilde yapıyoruz ve rakam olarak da 4 bin dolara mal oluyor’’ ifadelerini kullandı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.