GÜNCEL 3.07.2015 18:25:45 13 0

Efsane Geri Dönüyor

1957’de İlk Mağazasını Beyoğlu Balıkpazarı’nda Açan Ve Sadece 114 Metrekarelik Alanda Türk Tüketicisini Çağdaş Perakende Uygulamalarıyla Tanıştırmaya Başlayan Migros, Yeniden Balıkpazarı’nda… Balıkpazarı Migrosjet İle Migro

Efsane Geri Dönüyor
 Türk perakende sektörünün öncüsü Migros Ticaret A.Ş, tarihteki ilk mağazasını açtığı Balıkpazarı’na  Migrosjet ile geri dönüyor. Bundan 61 yıl önce halka kaliteli ve uygun fiyatlı gıda ürünleri sunmak üzere kurulan, Migros kamyonlarıyla tüketicinin ihtiyacını kapısına kadar götüren Migros Ticaret A.Ş., gördüğü müthiş ilgiyle ilk mağazasını kuruluşundan üç yıl sonra 16 Aralık 1957’de Beyoğlu Balıkpazarı’nda hizmete açmıştı. Geçmişe saygı misyonu ile Balıkpazarı’ndaki ilk mağazasını yeniden yaşatma kararı alan Migros Ticaret A.Ş, tarihi dokusunu koruyarak yenilediği bir binanın ilk iki katında MigrosJet ile hizmet verecek. Balıkpazarı MigrosJet’in açılışıyla birlikte, Migros’un 1957 yılında 114 metrekarelik alanda başladığı mağazalaşma çalışmaları 70 ilde, bin 1257 mağaza ve 1.6 milyon metrekare satış alanı büyüklüğüne ulaşacak.

Türk perakende sektörünün öncü kuruluşu Migros Ticaret A.Ş., bundan 58 yıl önce Türk tüketicisi için de bir ilk olan ‘ilk Migros’ mağazasını açtığı Balık Pazarı’na, MigrosJet ile geri dönüyor. Tüketicinin ilk kez ‘self servis’ sistemiyle, tezgahtar aracılığıyla değil, ürünü raftan seçerek alışveriş yaptığı ve tarihe Türk perakendesindeki ilk market mağazası olarak geçen açılıştan tam 58 yıl sonra Migros Ticaret A.Ş., bu kez MigrosJet markasıyla Balık Pazarı’ndaki yerini almaya hazırlanıyor.

Dönemin gazetelerinde “Migros, şehrimizde 10’dan fazla bölgede satış mağazaları açacaktır” ifadeleriyle duyurulan ve 16 Aralık 1957’de Beyoğlu Balık Pazarı’nda açılan ilk mağazanın ardından geçen 58 yılda Migros’un mağaza sayısı bin 257’ye ulaştı. Migros’un 61. yıl çalışmaları çerçevesinde aynı bölgede, tarihsel dokuyu koruyarak yeniden düzenlediği bir binada, 152 metrekarelik alanda ve iki katta hizmet verecek olan Balık Pazarı MigrosJet ile Migros Grubu’nun toplam satış alanı büyüklüğü de 1.6 milyon metrekareye ulaştı.

Beyoğlu Duduoğulları Sokağı’nda hizmete açılan Balık Pazarı MigrosJet, tarihi bir binanın giriş ve giriş altı katlarında hizmet verecek. Tıpkı ilk mağazanın açıldığı dönemdeki gibi esnafla iç içe ve turistlerin uğrak yeri olan bir lokasyonda müşterilerini karşılayacak olan MigrosJet’in dış ve iç cephesinde Migros’un nostaljik tarihini anımsatan görseller kullanıldı.

‘45 Yılın Öyküsü… Migros’ kitabından ilk Migros mağazası hakkında…

Şehrimizde satış mağazası açılacaktır!

Satış kamyonlarından sonra Balıkpazarı Sahne Sok no:17/ 19 adresinde özel bir vakfa ait olan dükkân kiralandı. 16 Aralık 1957 günü ilk mağazanın hizmete açılması Migros Türk ve tüketiciler için yeni bir dönemin başladığı anlamına geliyordu. Migros Türk mağazalaşma ile faaliyet alanını genişletiyordu. Tüketiciler ise ilk kez ‘self servis’ hizmetiyle tanışıyorlardı. Raflardan seçtikleri ürünleri, sepetlere dolduran tüketiciler arada tezgahtar olmadan alışveriş yapmanın keyfini yaşıyorlardı.

Beyoğlu Balıkpazarı’ndaki mağaza 114 metrekareydi. Bugünkü ölçülere göre bir hayli küçük olan mağaza, o dönemde müşteriler için oldukça ferah bir seçenekti. Günde ortalama 3 bin kişinin alışveriş yaptığı mağazanın asgari cirosu günde 16 bin liraydı. Kişi başına alışveriş tutarı ise 5-6 lira olarak hesaplanıyordu.

İlk mağazanın böylesine ilgi görmesi yenilerini davet ediyordu. Balıkpazarı mağazasında alınan sonuçları “Gayet ufak bir mağazasının bu kadar büyük rağbet görmesi müspet icraatın en bariz delilidir” şeklinde yorumlayan Migros Türk yöneticileri ‘müspet icraatlarına’ devam edeceklerdi…

 


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.