Tarih: 01.01.0001 00:00 127

HABERLER....

Hürbakış Haber Turu… Yurttan ve Dünyadan kısa.. kısa… Hazırlayan: Nezir KARAYÜN

HABERLER....

 

HABERLER....

 Hürbakış Haber Turu… Yurttan ve Dünyadan kısa.. kısa…
 Hürbakış Haber Turu… Yurttan ve Dünyadan kısa.. kısa… 
 Hürbakış Haber Turu… Yurttan ve Dünyadan kısa.. kısa…  

 

Bilal Erdoğan bilinmeyen yanını ilk kez anlattı!

Bilal Erdoğan bilinmeyen yanını ilk kez anlattı! © Haberturk Bilal Erdoğan bilinmeyen yanını ilk kez anlattı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu ve TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, katıldığı Ramazan karikatürleri sergisinin açılışında ilk kez kısa bir dönem karikatürist yazarlığı yaptığını açıkladı.

HDP'nin üç bakanlığı olacak!

Anayasa'ya göre TBMM Başkanlık Divanı oluştuktan sonraki 45 gün içinde yeni Bakanlar Kurulu kurulamazsa ya da kurulsa bile güvenoyu alamazsa Cumhurbaşkanı'nın, TBMM Başkanı'na danışarak, seçimlerin yenilenmesine karar vermesi gerekiyor. Yenilenme kararı Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra da seçim süreci başlıyor.

Anayasa, bu şekilde seçime gidilmesi durumunda, mevcut hükümetin istifa etmesini ve Cumhurbaşkanı'nın geçici Bakanlar Kurulu kurmak üzere bir Başbakan atamasını öngörüyor. Bu durumda oluşacak geçici Bakanlar Kurulu'na Meclis'teki tüm partilerden; oranlarına göre bakan alınacak. Adalet, İçişleri ve Ulaştırma bakanları Meclis içinden veya dışından; bağımsızlardan atanacak.

'IŞİD kadın pazarı kurdu'

Terör örgütü IŞİD'in, Irak'ın Enbar iline bağlı Felluce kasabasında Suriyeli kadınları pazarlarda sattığı öne sürüldü.

Irak İnsan Hakları Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, IŞİD 'çetelerinin', 100 Suriyeli kadını Felluce'de inşa ettiği 'cinsel kölelik pazarı'nda sattığı iddia edilerek, 'Her gün iftardan sonra açılan pazarda bulunan kadınlar 'cihat nikahı' kılıfıyla 500 ila 2 bin Amerikan doları karşılığında satılıyor' denildi.

Arkadaşını bagaja kilitleyip, kadına tecavüz ettiler!

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde ağaçlık alanda bulunan otomobildeki çiftin yanına giden 2 şüpheli, araç sahibi S.T.'yi bagaja kilitleyip, Ş.B. isimli kadına da tecavüz etti.

Dünya Meteoroloji Örgütü'nden Türkiye'ye flaş uyarı

BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan DMÖ Veri Yönetimi Müdürü Omar Baddour, sıcak hava dalgasının Avrupa'nın doğusuna hareket ettiğini belirterek, 'Avrupa'nın doğusuna hareket eden sıcak hava dalgası sonrasında Türkiye ve Yunanistan önümüzdeki günlerde sıkıntı yaşayacak' dedi.

 DMÖ Sözcüsü Claire Nullis ise hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini ve Avrupa'ya sıcak hava dalgasının çok erken gelmesinin alışılmadık olduğunu kaydetti. 'Önümüzdeki günlerde Avrupa'da hava sıcaklıkları aşırı yükselecek' ifadesini kullanan Nullis, 2013 yılında yaklaşık 70 bin kişinin aşırı sıcak havalar nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından, Avrupa'nın 2015 için hazırlıklı olduğunu belirtti.  Nullis, İspanya ve Fransa'da hava sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıktığı bilgisini paylaştı.

'Mücadelemizi birkaç gazete beğensin diye..'

MHP lideri Devlet Bahçeli, kendisine ve partisine yönelik eleştirelere yanıt vererek; 'Mücadelemizi birkaç gazete beğensin, üç-beş yazar-çizer övsün diye yapmıyoruz. Allah bilsin, millet görsün yeter. Gerisi teneke gürültüsüdür' dedi

SURVİVOR 2016'DA HANGİ ÜNLÜLER YARIŞACAK?

İşte Survivor 2016'da yarışacağı konuşulan isimler...-Bu Tarz Benim yarışması ile adını duyuran Ayşegül Melisa Doğan-Sunucu ve oyuncu Dilara Gönder-Ütopya’da yarışmacı olan İnci Satır-Seda sayan ile Sinan Engin’in oğulları Oğulcan Engin-Anadolu Efes’in pon pon kızlarından biri olan Tuğba İldiz   

Hakkari’de İŞİD gerginliği

Edinilen bilgiye göre Hakkari çevre yolu rektörlük civarında bazı gençler yeni tıraş olmuş ve sırtında çanta olan bir şahıstan şüphelenerek kovalamaya başladı. Şahıs kaçarak buradaki güvenlik güçlerine sığındı.

Daha sonra toplanan yaklaşık 250 kişilik grup sloganlar atarak hastane önüne doğru yürüyüşe geçti. Bunun üzerine olay yerine çok sayıda zırhlı araç sevk edildi. Duyarlı bazı gençler zırhlı araçların önüne geçerek olayların çıkmasını önlediler.

Devlet Bahçeli: O gün kıyamet kopar

MHP Lideri Devlet Bahçeli, 'Yusuf Has Hacip’in şu güzel sözü her daim kulağımızda çınlar: 'Doğrunun eğrildiği gün kıyamet kopar.' Bükülmediğimiz gibi hiç eğrilmedik' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis Başkanlığı seçimlerinin ardından gelen eleştirilere Twitter üzerinden yanıt verdi.

“Siyaset allameleri, siyasi bilirkişiler sabah yalanla yüzlerini yıkadıktan sonra akşama kadar harman yeri dişliyorlar. Ne çıkarsa bahtlarına! Bakıyorum da herkesin dilinde MHP var” diyen Bahçeli, “Kimse kusura bakmasın; dünya tersinden bile dönse durduğumuz yerden, geldiğimiz kaynaktan, doğduğumuz kutlu sineden taviz vermeyiz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan koalisyon mesajı

'Türkiye’nin hükümet meselesi ile karşı karşıya kalmasını asla arzu etmezdim.' diyen Erdoğan, 'Hükümetin kurulamaması halinde yapılacak işlemlerde yine anayasamızda belirtildiği şekilde tarafımdan adım adım hayata geçirilecektir.' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte Yeşilay'ın Sepetçiler Kasrı'da düzenleyeceği iftar yemeğine katıldı.

PKK'dan 40 köye darbe

Silopi'de kömür santraline saldıran PKK 40 köyü karanlıkta bıraktı.

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde 'Silopi Santrali Kömür Besleme Kontrol Merkezi'nde 30 Haziran'da meydana gelen PKK'nın gerçekleştirdiği belirtilen şiddetli patlama nedeniyle 40'a yakın köy ve mezraya elektrik verilemediği ifade edildi.

Dev Suriyeli operasyonu

Valilikler, özellikle sahil beldeleri ve şehir merkezlerinde sokakta yaşayan Suriyelilerin kamplara gönderilmesiyle ilgili alt birimlere yazı gönderdi.

Özellikle Ege’deki tatil beldelerine, başta Suriyeliler olmak üzere mültecilerin sayısının artması yeni önlemler alınmasını da beraberinde getirdi. Valilikler, kaymakamlıklara, il-ilçe emniyet müdürlüklerine ve AFAD il müdürlüklerine uyarı yazısı gönderildi. Yazıda, “Kalacak yerleri olmayan, başıboş, sokaklarda kalan, şehir merkezlerinde gelişi güzel barınan Suriyeliler başta olmak üzere göçmenlerin şehirlere sokulmaması, şehir merkezlerindekilerin de toplatılarak kamplara gönderilmesi, kampa gitmeyenlere ise AFAD’ın kontrolünde kentlerde oluşturulacak tek merkezde toplanması” istendi

Fenerbahçe ön protokol imzaladı! Geliyor...

Önceki gün Hollandalı yıldızın menajeri Cornelis Vos ile saatler süren transfer zirvesi yapan F.Bahçe, 31 yaşındaki golcü ile protokol imzalayıp transferi resmiyete dönüştürmek için büyük mesafe kat etti ve yılın transferi küçük pürüzlere kaldı. Hollandalı için kulübü Mahchester United ile de prensipte anlaşma sağlandı..

TSK’ya ‘gerekirse vurun’ emri!

AKP MKYK Üyesi Salih Kapusuz, angajman kurallarının değiştirildiğini, TSK'ya gerekirse emir beklemeden vurma yetkisi verildiğini açıkladı.

bölgede Türkiye’ye zarar verecek en ufak bir gelişme olursa angajman kurallarımızı değiştirdik. ‘Gerekirse vuracaksınız, hiçbir talimata ihtiyaç duymayacaksınız’ dedik. Elbette maceracı falan da değiliz ama ülkesine, milletine, onuruna, haysiyetine, şerefine sahip olmak bu milletin özünde vardır. Bu milleti temsil eden AKP’nin bir tek derdi vardır, milletine ve değerlerine layık olmaktır.”

Sınıra Mayın Döşeyen IŞİD, Türk Köylerini Tehdit Ediyor

Ceylanpınar'ın karşısındaki Es Salame Kapısı'nı ele geçirmek için ilerleyen IŞİD, Kilis'te mayın döşemeye devam ederek halkı tehdit etti. TSK ise sınıra askeri yığınak yaptı.

Ceylanpınar'ın karşısındaki Es Salame Kapısı'nı ele geçirmek için ilerleyen IŞİD, Kilis'te mayın döşemeye devam ederek halkı tehdit etti. TSK ise sınıra askeri yığınak yaptı; iddiaya göre sınırda teyakkuza geçirilen TSK, Suriye topraklarına girmek yerine, IŞİD'i sınırdan obüs topları ve füzelerle vurucak.

IŞİD, halen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve El Nusra güçlerinin denetiminde olan, Öncüpınar'ın karşısındaki Es Selame Sınır Kapısı'nı ele geçirmek için ilerleyişini sürdürüyor.

HDP'li Celal Doğan ile Erdoğan Arasında Saray'da Sürpriz Görüşme

Deniz Baykal ile yaptığı görüşme sonrası kulisleri sallayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şimdi de Saray'da HDP'li Celal Doğan ile görüşmesiyle gündemde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müzakere sürecini yok sayan, Dolmabahçe mutabakatını yanlış bulan, izleme heyetini tanımayan ve en nihayetinde Kürt sorunu yoktur noktasına gelen yaklaşımları büyük bir tıkanmayı da beraberinde getirdi.

Genç kadını intihar ettiren çıpak şantaja ceza yağdı

İstanbul'a çalışmaya gelen Ermenistan vatandaşı N. M.'ye (24) çıplak görüntüleriyle şantaj yaptıkları için siyanür içerek intihar etmesine neden oldukları iddia edilen Orhan Okumuş ile ağabeyi Barış Okumuş'un yargılandığı dava karara bağlandı.

Mahkeme, her iki kardeşi de 'Şantaj' ve 'Özel hayatın gizliliğini ihlal' suçundan ayrı ayrı 3 yıl hapis cezasına ve 100'er TL adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme, yargılama sürecinde sanıkların pişmanlık duymadığını belirterek, cezayı ertelemedi.

Hükümet bilmecesi

Anayasa’nın 116. maddesi ne göre, TBMM Başkanlık Divanı’nın oluşumundan sonraki 45 gün içinde hükümetin kurulamaması halinde Cumhurbaşkanı’na TBMM Başkanı’na danışarak seçimlerin yenilenmesine karar verebilir.

Eğer bir hükümet kurulamaz ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimin yenilenmesine karar verirse, Anayasa'nın 114. maddesi gereğince  AKP hükümetten düşecek. Hükümet, Cumhurbaşkanı'nın atayacağı bir Başbakan tarafından hükümet kurulacak. Siyasi partiler temsil oranlarına göre hükümete bakan verecek.

MHP, HDP ile koalisyon yapmak zorunda kalabilir

Eğer koalisyon görüşmelerinden bir sonuç çıkmaz ve Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim kararı verirse Anayasa'nın 114.maddesi gereği MHP ve HDP aynı koalisyonun içinde olacak.

Davutoğlu 'koalisyon' için tarih verdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu merakla beklenen koalisyon görüşmeleri için tarih verdi. Davutoğlu, ' 78 milyonu hükümetsiz bırakmamak için büyük bir gayret içinde inşallah gelecek hafta görüşmelere başlayacağız.' dedi.

Ehliyet sınavında 82 ’joker’ yakalandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan Motorlu Taşıt Sürücü Aday Sınavı'na Bağcılar'da girecek bazı adayların yerine, para karşılığı 'joker' diye tabir edilen adaylar girdi. Polis ekiplerinin tespit ettiği 11 asıl aday ve 'joker' adayında aralarında bulunduğu 22 şüpheli gözaltına aldı. olis ekipleri kayıp 3 şüpheliyi daha arıyor.

37 saniyede banka soygunu

Sultangazi'de ellerinde pompalı tüfekle tabanca bulunan kar maskeli 3 kişi, 37 saniyede bankayı soyup kayıplara karıştı. 40 bin lira alan soyguncuların bankaya giriş ve çıkışı güvenlik kamerasına yansıdı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri bankanın etrafına şerit çekerek inceleme başlattı. Çalışanların ve müşterilerin bilgisine başvuran polis, geldikleri araçla kaçan 3 kişiyi arıyor.

Ak Parti eski defterleri açtı

Ak Parti koalisyonda en az taviz vereceği partiyi tercih edecek. Ak Parti, muhalefet bloğuyla hareket etmeyerek Meclis Başkanlığı’nı kolayca alması sonucunu doğuran MHP’yi bu kez de koalisyon masasında kırmızı çizgilerinden esnetmek için çalışmalarını hızlandırdı. AKP’nin MHP ile ilgili çalışan komisyonunda, 1999’da Rahşan Ecevit’in MHP’ye yönelik, “Eli kanlı katillerle hükümet kurmayı içimize sindiremeyiz” açıklamasına karşın DSP ile kurulan komisyon süreci gündeme geldi.

Demirtaş'tan koalisyon açıklaması: Dışarıdan destek sunarız

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, “AKP ve CHP bizim ilkelerimizi de içine alacak bir koalisyon kurarsa biz dışarıdan destek sunarız” dedi.HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, “Koalisyon görüşmeleri için resmi ve gayri resmi şimdiye kadar bir görüşmemiz olmamıştır. Her partiye kapımız açıktır. Sayın Davutoğlu’nun artık seçim öncesi dili ve üslubunu terketmesi lazım. Bu dil seçimde Ak Parti’ ye kaybettirmiştir. Herkes kendi görüşünü belirtebilir, KCK yetkilileri de görüşlerini belirtebilir. Çözüm sürecinin aktörüdürler. Ama biz KCK’ dan talimat almıyoruz. Partimiz kendi kurullarında kararlarını alır. Biz kimseden talimat almıyoruz. Çözüm süreci eskisi gibi yürümeyecek eskisi gibi hantal ve tek taraflı yürümez. Öncelikle tahkim edilmiş ateşkese ihtiyaç var” dedi

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.