Tarih: 01.01.0001 00:00 2

Arçelik LG fabrikasına çevik kuvvet girdi

Bu da oldu! Direnişin sürdüğü Arçelik LG fabrikasına çevik kuvvet girdi

Arçelik LG fabrikasına çevik kuvvet girdi
 Gebze’de, işçilerin ücretlerinde iyileştirme talebiyle üretimi durduğu Arçelik LG fabrikasına bu sabah saatlerinde çevik kuvvet polisleri girdi.

Polis, fabrika yönetimiyle işçi sözcüleri arasındaki görüşmelerin sürdüğü sırada, fabrikanın çevresinde ve içinde konuşlandı.Fabrikada ana kapı dışındaki tüm kapılar kilitlenirken, fabrika önündeki alandaki çadırları kaldıran polisin saldırı hazırlığı yaptığı bildirildi.İşçilerle fabrika yönetimi arasında gün boyunca yürütülen görüşmelerin sonuçsuz kaldığı ve işçilerin taleplerinin hiçbirinin kabul edilmediği öğrenildi.Arçelik LG işçileri, fabrikada örgütlü olan Türk Metal sendikasının gitmesi ve ücretlerinin iyileştirilmesi talebiyle direnişe geçmişti.Metal İşçileri Birliği’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Arçelik LG’ye olası gerçekleştirilecek operasyon, aslında metal işçilerinin 2 ayı aşkındır sürdürdüğü mücadeleye gerçekleştirilmiş olacaktır. Bu bilinçle hareket etmeli Arçelik LG işçisi kardeşlerimizle dayanışmayı büyütmeliyiz”denildi.

 

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.