6.07.2015 14:27:48 1 0

Goji Çileği öldürüyor mu ?

Yeni yağ yakıcılarının kötüye kullanımı distrofiye neden olmakta

Goji Çileği öldürüyor mu ?
 Mankenlere benzeme uğruna pek çok kız tanınmayacak derecede sürekli kilo veriyorlar. Artık piyasada “Goji Çilekleri” olarak bilinen güçlü bir doğal yağ yakıcı sayesinde kilo kaybı daha da kolaylaştı. Uyarı: Doktorlar alarma bastı bile!

Goji çilekleri olarak bilinen yeni yağ yakıcılar piyasaya çıktı çıkalı, hızlı kilo kaybı vakaları git gide daha sık görülmeye başlandı. İnsanlar mümkün olduğunca hızlı bir şekilde fazla kilolarını vermek için önerilen günlük maksimum dozajı aştılar. Bunun nedenlerinden biri, daha önce yeşil kahve veya benzeri diyet takviyelerini deneyenlerin bu ürünlerin sadece çok yüksek miktarda tüketildiği zaman etkili olduğunu görmeleri ve aynı hatayı goji çilekleriyle yapmalarıdır. Birinci haftada yağlarının erimesiyle heyecanlanan insanlar sonuç elde etmeye çalışırken ipin ucunu kaçırıyorlar.

Zayıflamak için goji diyetini uygulayan herkes haftada 10 kiloya kadar varan ciddi bir vücut kütlesi düşüşü bildirdi. Bazılarının ayda 15-20 kilo verdiği görüldü! Ancak heyecanın yerini kısa bir sürede korku aldı. İncelen bu kişiler yemek yeme alışkanlıkları üzerindeki kontrolleri kaybettiler; her ne kadar yine de kalori açısından zengin gıdalar tüketseler de tek bir gram bile alamıyorlardı. Normal bir diyete döndüklerinde bile kilo alacaklarına vermeye devam ettiler.

Goji çilekleri tüketerek çok hızlı ve çok fazla kilo kaybeden binlerce kişilerle yapılan görüşmelerde goji çileği tüketimi esnasında mide bulantısı, kusma veya halsizlik gibi herhangi bir sıra dışı belirtinin söz konusu olmadığı bildirilmiştir.

 Bağımsız bir laboratuvar çalışmasına göre: goji çilekleri aşırı kilo kaybına yol açmakta ve metabolizmayı 5 misli hızlandırmakta! Bu nedenle dünyanın dört bir yanındaki kadınlar goji çileklerinin faydalarını övüp bitiremezken sonuna aşırı doza maruz kalıyorlar!


Goji çilekleri neden kilo vermemize neden olur?

1. Bunların eşsiz polisakkaritleri insan metabolizmasını 5 misli hızlandırır ve böylece vücuttaki yağ hücrelerinde kayda değer bir düşüşün gerçekleşmesine katkıda bulunur. Bunun sonucunda da gıdalardaki tüm yağlar herhangi bir çaba gerektirmeden başarılı bir şekilde yakılır ve gıdalardaki besinler korunur.

2. Goji çilekleri karaciğerde yer alan, obeziteye neden olan tüm kötü kolesterolleri yakan bir madde olan beta-sitosterol içermektedir.

3. Goji çilekleri hipofiz bezinden büyüme hormonlarının (“gençlik” hormonları) salınmasını teşvik eder. Bu cildin daha genç görünmesini sağlar, yaşlanmayı önler ve uyku kalitesini artırır.

Optimal kilo kaybı için (ayda 5-10 kilo) günde sabah ve akşam 30-50 gram goji çileği yenmelidir. İdeal olarak tedavi yaklaşık iki ay sürmelidir.

Kısa bir süre içerisinde çok kilo kaybedenlerle gerçekleştirilen bir anket söz konusu genç kadınlardan hiç birinin önerilen dozaja uymadığını ve hepsinin bunu 3-5 misliyle aştığını doğruladı! Bu nedenle, kilo kaybı çok daha hızlı olmuştur: haftada 7-13 kilo. Sonuçları görünce heyecanlanan bu kadınların pek çoğu buna dur diyememiştir ve bu da ciddi bir kilo kaybıyla sonuçlanmıştır.

Beslenme Enstitüsü, bunun ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceği için aşırı hızlı kilo kaybına karşı uyarmaktadır.

 

Yeşil kahveye ve diğer kilo kaybı takviyelerine göre Goji çilekleri gerçek bir yağ öldürücüdür ve çok yüksek bir indekse sahiptir: %97,8. Ancak, birden heyecanlanıp önerilen günlük dozajı aşma riskine karşı dikkatli olunuz. Unutmayın ki kilo vermek yavaş ve zararsız bir süreç sonunda mümkün olmalıdır. Bu nedenle, fazladan kilolarınızdan kurtulmak içim goji çileklerini tüketmeye karar verdiğinizde, vücut kütleniz ne olursa olsun günlük dozajın 50 gramı aşmaması gerektiğini unutmayın!

Sağlıcakla kalın!

 


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.