Tarih: 01.01.0001 00:00 2

CHP ve MHP Birbirine Girdi

CHP’den MHP'ye yanıt: Hadsizlik

CHP ve MHP Birbirine Girdi
 

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay ve Özgür Özel, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'nun açıklamalarına sert tepki gösterdi.

TBMM'de basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'nun açıklamalarının hatırlatılması üzerine, Halaçoğlu'nun ağzından bu cümlelerin döküldüğüne ihtimal bile vermek istemediğini belirterek, 'Bu kimin dindar kimin az dindar, kimin çok dindar olduğuna dair ne Halaçoğlu'nun ne de başkasının elinde bir terazi yoktur' diye konuştu. 'CHP'lilerin dini aidiyetlerini, inançlarını sorgulamanın kimsenin haddi değildir. Tam anlamıyla bir hadsizliktir,  siyasi edepsizliktir' ifadesini kullanan Altay, 'Kendisine hiç yakıştıramadım, kamuoyunda CHP'nin inanç eksikliği içinde olan insanların oluşturduğu bir parti olarak göstermek ahlaksızlıktır' dedi.

 

ÖZGÜR ÖZEL: MHP DE DİNİ ALET ETMEYE BAŞLAMIŞ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'nun açıklamasına, 'Bugüne kadar birileri iktidardakiler dini siyasete alet ediyorlardı ama bugün gördük ki, MHP de dini muhalefete alet etmeye başlamış' yanıtını verdi. Özel, TBMM'de basın mensuplarının Halaçoğlu'nun açıklamalarına ilişkin sorularını yanıtlayarak şöyle dedi:'Halaçoğlu'nun açıklamasını büyük bir üzüntü, şaşkınlık ve dehşetle izledik. Bugüne kadar birileri iktidardakiler dini siyasete alet ediyorlardı ama bugün gördük ki, MHP'de dini muhalefete alet etmeye başlamış.

Erdoğan'ın AKP üzerinden kurmaya çalıştığı vesayet ve tahakkümün artık MHP üzerinde de olduğu çok açık. Çünkü kullanılan bu dil ve söylemler, Recep Tayyip Erdoğan'ın siyaset ve seçmen üzerine tahakküm kuran ayrımcı ve ayrıştırıcı dilidir. MHP'nin bu dili kullanması Recep Tayyip Erdoğan'ın tahakkümün sadece AKP'de değil MHP üzerinde de olduğunu gösteriyor. MHP'nin kendi kusurunu örtbas için Recep Tayyip Erdoğan'ın söylemlerine sığınması düşündürücüdür ama aynı zamanda çok bir açık çaresizliğin de göstergesidir. Öyle ki MHP tabanından gelen, bitmek tükenmek bilmeyen ve her gün biraz daha karalı bir şekle dönüşen tepkilerin de Sayın Halaçoğlu'nu böyle bir hadsizliğe ittiği de gün gibi ortadadır.'

 

'YUSUF HALAÇOĞLU SAÇMALIYOR'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Halaçoğlu'na Twitter'dan cevap verdi. Tanrıkulu 'Yusuf Halacoglu hocayı ya sıcak çarptı, ya da TBMM Başkanlığını AKP'ye teslim etmenin yükü. İki gündür sacmaliyor!' dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.