Tarih: 09.07.2015 12:25

Bitkisel yağların faydaları...

Facebook Twitter Linked-in

 Bitkisel yağlar sağlıktan kilo vermeye, depresyondan idrar yolları temizliğine kadar mucize faydalar sunuyor. ‘Yüksek Topuklar’ olarak hangi yağ neye iyi gelir araştırdık, şimdi siz değerli okuyucularımızla paylaşıyoruz.

Bergamot: Mikrop korucu, akne, yağlı cilt sorunları için ideal, strese karşı kişiyi canlandırır, dinlendirir, ferahlatır.

Karabiber: Enerji verir, ısıtır, virüse karşı mücadele eder, yorgunluk alır, soğuk algınlığı ve midedeki sıkıntılar için çok faydalıdır.

Sedir ağacı: Mikroplara karşı koruyucu, enerjiyi dengeler, solunum yolları ile ilgili sıkıntılara çok iyi gelir, stres ve hızlı tempoyu yavaşlatır.

Papatya: Depresyon önleyici, idrar yollarını temizleyici ve hassas ciltler için çok faydalıdır, uyku düzenler ve kas, kemik, eklem sıkıntılarına birebirdir.

Kişniş: Ağrı kesicidir, vücut ısısını yükseltir, hazım sorunlarını giderir, sinirlilik, ağrılar için çok etkilidir.

Okaliptüs: Mikrop kırıcı, bakteri ve virüse karşı etkili, soğuk algınlığı ve solunum yolları sıkıntıları için ilk kullanılacak aromatik yağdır.

Günlük ağacı: Rahatlatır, dinlendirir, cildi gençleştirir, soluk almayı rahatlatır, korku, stres ve duygusal sıkıntıları yatıştırır.

Itır: Dengeleyici, sakinleştirici, her tür cilt sıkıntısı için faydalı, hormon dengeleyen etkisinin yanında adet sıkıntılarına iyi gelir, bedenin su tutması ve selülit için etkindir.

Zencefil: Enerji verir, ısıtıcıdır, kabızlık için şifadır, ağrı ve sancıları dindirir, mide bulantısını keser, mide kramplarını engeller.

Yasemin: Afrodizyak, yumuşatan, kuru ve hassas ciltler için çok etkili, cinsel soğukluğu kırar ve adet sancılarını dindirir.

Lavanta: Ağrı keser, mikrop kırıcı, sakinleştirici, dengeleyici, tüm cilt sorunlarına birebir, baş ağrısı, böcek sokmalarına karşı, yanıkları iyileştiren, yatıştırıcı, huzursuzluk, korku, uykusuzluk, panik ve depresyon için çok yararlıdır.

Limon: Enfeksiyona karşı, bakteri ve mikrop kırıcı, canlandıran, soğuk algınlığı, mide rahatsızlıkları boğaz ağrıları ve ağız içi yaraları için etkindir.

Çam: Balgam söktüren, nefes açan, mikrop kırıcı, tüm solunum yolları rahatsızlıkları, romatizma, ağrılı kas ve eklemler için etkilidir.

Gül: Afrodizyak, sakinleştirici, toksinden arındırır, alerjiler, dolaşım ve adet sıkıntıları, migren için faydalıdır.

Sandal ağacı: Sakinleştiren, yavaşlatan, afrodizyak, depresyon, çekingenlik ve sinirsel sıkıntıları dengeler.

Kekik: Enfeksiyona karşı koruma sağlar, mide sıkıntılarını yatıştırır, solunum ve idrar yolları enfeksiyonlarına karşı etkilidir.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —