Tarih: 01.01.0001 00:00 2

Sahiller Bu Yaz Çok Güvenli

Her yaz mevsiminde deniz sezonun açılmasıyla birlikte faaliyete geçen Büyükçekmece Belediyesi cankurtarma ekipleri bu yılda görevlerinin başında.

Sahiller Bu Yaz Çok Güvenli
 Kıyıların güvenliğini ise, bu yıl yeni oluşturulan Turizm Sahil Zabıta timleri koruyacak.
İstanbul'un En Çok Rağbet Gören Sahili
İstanbul en çok rağbet gören sahili olan Büyükçekmece sahilleri bu yılda dolup taşıyor. Ramazan ayı sonrası yoğunluğun daha da artacağını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, şimdiden halkın can ve mal güvenliğini sağlayacak tüm tedbirlerin alındığını söyledi.
İstanbul'un en deneyimli cankurtarma ekiplerinden birine sahip olan Büyükçekmece Belediyesi, bu yılda 12 kişilik bir ekiple hizmet veriyor. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün de izlediği nefes kesen bir tatbikat gerçekleştiren cankurtaran ekibi, tatbikatı izleyenlerden tam not aldı. 
İki tekne ve 2 zodiac botla toplam 12 kişi olarak hizmet veren ekipler sabah 09:00 akşam 19:00 arasında sahilde sürekli devriye gezerek güvenlik alanı dışına çıkanları uyarıyor. Tekneler ise sürekli olarak dürbünlerle sahili tarıyor. Olası bir boğulma vakasında telsizlerle uyarılan zodiac ekipleri anında olan bölgesine gelerek duruma müdahale ediyor. 

Turizm Sahil Zabıtası
Tamamı Büyükçekmeceli üniversite mezunu ve üniversite öğrencilerinden oluşan 20 kişilik Turizm Sahil Zabıta Timleri ise 2 vardiya halinde sürekli olarak sahil boyunca devriye geziyor. Büyükçekmece Belediyesi'nin sahile yönelik olarak uygulamaya koyduğu kuralları ihlal edenler zabıta timlerince anında uyarılıyor. Turizm Sahil Zabıtası aynı zamanda da Büyükçekmece'ye gelen yerli ve yabancı turistlere de yardımcı oluyor.

'Gereken Tüm Tedbirleri Aldık'
Cankurtaran ekiplerinin tatbikatını izleyen ve Turizm Sahil Zabıtası'nı denetleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; 'Halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak adına gereken tün tedbirleri sağladık. İstanbul'un en deneyimli can kurtarma ekibine sahibiz. Geçtiğimiz yaz mevsiminde bu ekip onlarca kişinin yaşamını kurtardı. Bu yaz sezonunda aynı ciddiyet ve titizlikle işlerini yapacaklar. Yüzmek için Büyükçekmece sahillerini tercih eden vatandaşlarımızdan ricamız kurallara uyarak, bize yardımcı olsun' dedi.
Turizm Sahil Zabıta timlerinin ilk kez bu yıl uygulamaya konduğunu belirten Başkan Akgün, tamamı üniversite mezunu veya üniversite öğrencisi olan çok iyi eğitimli gençlerden oluşuyor. Bu gençlerimiz hem halkımızın güvenliğini sağlayacak, hem de yerli ve yabancı turistlerimize yardımcı olacaklardır' şeklinde konuştu.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.