İnsan ve çevre sağlığını ilgilendiren kuruluşların araştırma-geliştirme bölümlerinde yüksek biyomühendislere ihtiyaç duyuluyor. Biyomühendislik Yüksek Lisans Programı, temelde teknolojik anlamda araştırma yapacak bireylere gerekli bilgi birikimi sağlayarak ülkemizde ve yurt dışında nitelikli akademik eleman ihtiyacının karşılanması ve bunun yanında yapılacak olan çalışmalara da öncülük edebilecek yüksek biyomühendislerin yetiştirilmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.
Yüksek lisans programını bitiren bireyler, ilaç, çevre, tarım, ziraat ve biyomedikal gibi alanlarda çalışabileceği gibi endüstriyel biyomühendislik çevre, ilaç şirketleri, adli tıp laboratuvarları, özel tanı laboratuvarları, devlet hastanesi genetik laboratuvarları, özel veya devlet üniversitelerinde gerek araştırmacı gerekse akademisyen olarak çalışabilecek.
Yüksek lisans programında öğrencilerin temel bilgileri öğrenebilmeleri için alması gereken zorunlu dersler ve çalışmak istediği alana uygun olan seçmeli derslerin yanında hem temel bilgilerini hem de istedikleri alan ile ilgili bilgileri eksiksiz edinebilmeleri için de öğrencilere geniş yelpazeli bir ders programı sunulacak..
Öğrenciler edindikleri teorik bilgileri nöropsikoloji ve psikoloji laboratuvarları, beyin görüntüleme (nörobilim) laboratuvarları, elektrofizyolojik görüntüleme laboratuvarı, radyodiagnostik görüntüleme laboratuvarı, klinik biyokimya ve toksikoloji laboratuvarı, klinik farmakogenetik laboratuvarı, beyin uyarım laboratuvarlarında uygulama imkanına da sahip olacak.
Programa, ilgili üniversitelerin biyoloji, moleküler biyoloji ve genetik, sağlık bilimleri, tıp, eczacılık, veterinerlik, matematik, fizik, kimya, psikoloji, hemşirelik, malzeme mühendisliği, kimya mühendisliği, makine mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, gıda mühendisliği, mühendislik bilimleri, biyoloji ve kimya mühendisliği, genetik ve biyomühendislik, biyomühendislik gibi bölümlerinden mezun olan öğrenciler başvuru yapabilecek.