Tarih: 01.01.0001 00:00 2

İlk açıklama, Davutoğlu’ndan

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile koalisyon görüşmeleri kapsamında bir araya gelen Davutoğlu," İlk turda güven ortamının sağlanmasını hedefliyoruz." dedi.

İlk açıklama, Davutoğlu’ndan

“Güven ortamının sağlanmasını hedefliyoruz”

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu ile yaptığı koalisyon görüşmesinin ardından ' İlk turda güven ortamının sağlanmasını hedefliyoruz. Çıkarlarımızı ülke çıkarlarının önüne geçirmemeliyiz.'açıklamasında bulundu. 

16 yıl sonra, Türkiye'de ilk defa hükümet kurulması için koalisyon görüşmeleri gerçekleştiriliyor. Yeni hükümetin kurulması yönünde yapılacak koalisyon görüşmeleri kapsamında Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin açıklama yapıyor. 

Büyük bir aşama kaydettik

7 Haziran seçimlerindedn bugüne büyük bir aşama kaydedildi. AK Parti olarak ortak bir akıl olarak bir tutum belirlemek için zemin oluşturduk. Böyle bir mübarek günde her şeyin hayırlı olmasını temenni ediyorum. 

Usul konusunu tespit ettik

Bugün ilk Kılıçdaroğlu'na görüşlerimizi sunduk. Bütün partilerimize iletilmek üzere bir usul konusunu tespit ettik. MHP ve HDP'ye sunulacak. İlk turda güven ortamının sağlanmasını hedefliyoruz. Çıkarlarımızı ülke çıkarlarının önüne geçirmemeliyiz. Aynı usulü yarın sayın Bahçeli'ye ileteceğim. Kılıçdaroğlu ile görüşmemden bahsedersem gerçekten samimi ve dostane ortamda gerçekleşti. Çok sıcak bir ortamda Ramazan'a uygun bir atmosferde görüşlerimizi ilettik. 

Detaya girmedik

10 madde, detaya girmeden görüşlerimizi ilettik. Daha sonra sayın Kılıçdaroğlu ile ekibine onların zikrettiği 14 ilke, bizim belirttiğimiz 9 ilke, hayata geçireceğimiz. Bir an önce güçlü bir hükümetin görüşmesini arzu ettiğimizi ifade ettik. Aynı şekilde karşılıklı güven esasına vurgu yaptılar. Niyet ve karşılıklı anlayış içinde görüşmelerin devam etmesi kararına vardık. Nihai bir görüşme değil, bu ilk temastır. İkinci tura gideceğiz. Aynı hususu aynı şekilde Bahçeli'ye sunacağım.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.