Tarih: 01.01.0001 00:00 2

Batı ile, İran Anlaştı

Nükleer müzakereleri sürdüren İran ve P5 1 ülkelerinin anlaşmaya vardığı bildirildi. Anlaşmanın ardından İran'a uygulanan pek çok yaptırım ve ambargo kaldırılacak.

Batı ile, İran Anlaştı
Reuters, İran'ın nükleer programını kısıtlaması karşılığında Tahran'a uygulanan ekonomik yaptırımların hafifletilmesini öngören anlaşmanın taraflarca kabul edildiğini belirtti. Ajansa konuşan İranlı bir diplomat, 'Sıkı çalışma sonucunu verdi ve anlaşma sağladık' dedi. ABD  Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Üst Düzey Stratejik İletişim Danışmanı Marie Harf de twiter 'dan yaptığı açıklamada, P5+1 ile İran 'ın son olarak yerel saatle 10.30'da bir toplantı yapacağını ve sonrasında basın toplantısı düzenleneceğini duyurdu.

Diplomatik kaynaklar da, 100 sayfalık anlaşma metninin neredeyse tamamının üzerinde uzlaşıya varıldığını sadece silah ambargosuyla ilgili görüş ayrılığının giderilmeye çalışıldığını belirtiyor.

İki haftadan uzun süredir yoğun biçimde devam eden görüşme maratonundan çıkan olumlu sonuçla İran'a uygulanan çeşitli yaptırımlar ve ambargolar kaldırılacak.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.