Tarih: 15.07.2015 14:49

Gönül Sofrası Kosova-Prizren’de

Facebook Twitter Linked-in

 Prizren’le kardeşlik bağlarını güçlendirmek amacıyla kurulan Gönül Sofrası iftarına Kosova Kamu Yönetimi Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi - KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar, Prizren Belediye Başkanı Ramadan Muya, Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu, Kosova Prizrenliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Gülen Aksu Türker, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Kurmay Albay Ömer Faruk Demircioğlu yanı sıra çok sayıda üst düzey davetli ile Türk, Arnavut, Roman ve Boşnak asıllı vatandaş katıldı. 

 

Geceye Kosova Prizrenliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği de destek verdi.

 

Aluş Nuş ve Başkim Çabrat’ın ilahi dinletisiyle başlayan iftar yemeğinde ezanın okumasıyla hep birlikte oruçlar açıldı. Gecede bir konuşma yapan Kosova Prizrenliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Gülen Aksu Türker desteklerinden dolayı Beykoz Belediye yetkililerine teşekkür etti.

 

Başkan Muya: “ Türkiye Her Zaman Kosova'ya Sahip Çıktı”

 

Prizren Belediyesi Başkanı Ramadan Muya da, 2 yıl önce Prizren Belediyesi ile Beykoz Belediyesi arasında imzalanan kardeş şehir protokolü çerçevesinde, Beykoz Belediyesi'nin 2 yıldır Prizren'de iftar düzenlediğini söyledi. Muya, Türkiye Cumhuriyeti'nin ister savaş öncesi ister savaş sonrası her zaman Kosova'ya sahip çıktığını vurguladı.

 

Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu da, bugün eski Yugoslavya döneminde yaşanan savaşlar nedeniyle Müslümanların ağır bedeller ödediğini, Osmanlı’nın emaneti olan Balkanlar’da yürütülen kardeş şehir çalışmalarıyla kendilerine başta kültürel,  eğitim ve sosyal olmak üzere her alanda destek olmayı amaçladıkları ve kardeşlerimizin her zaman yanlarında yer alacaklarını söyledi.

 

Kosova Kamu Yönetimi Bakanı ve KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar da iftar düzenlemelerinden dolayı Beykoz Belediyesi ve Prizren Belediyesi yetkililerine teşekkür etti. Yağcılar, Ramazan ayının bereket ayı olduğunu vurgulayarak, katılımcıların Ramazan Bayramını kutladı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —