Pakdil, ''Değerlendirme süreci başlamadan herhangi bir isim üzerinde uzlaşılması söz konusu değildir'' dedi.
Nevzat Pakdil, yaptığı yazılı açıklamada, TBMM Onur Ödülü ve Üstün Hizmet ödüllerinin 2005 yılında hazırlanan yönetmelik çerçevesinde verildiğini kaydederek, TBMM Onur Ödülü'nün amacının, ''Uluslararası alanda gösterdiği üstün başarılarla Türkiye'nin temsiline ve tanıtımına katkı sağlayan kişilere'' millet iradesinin tecelli ettiği en yüce makam olarak teşekkür etmek ve millet adına şükranları iletmek olduğunu bildirdi.
TBMM Üstün Hizmet Ödülü'ne milletvekilleri ve valiliklerin, TBMM Onur Ödülü'ne ise her vatandaşın bu amaca hizmet ettiğini düşündüğü herhangi bir kişiyi aday gösterebileceklerini belirten Pakdil, ''Her yıl TBMM Kültür Sanat ve Yayın Kuruluna ulaştırılan söz konusu başvurular, Kurul üyelerince büyük bir titizlikle incelenerek TBMM Başkanlığına sunulmaktadır. TBMM Başkanlığı da bu başvuruları değerlendirmek ve nihai ödül sahiplerini belirlemek üzere Başkanlık Divanını toplamaktadır'' bilgisini verdi.
Başvuruların Şubat ayı sonuna kadar alındığını bildiren Nevzat Pakdil, Mart ayı içerisinde Kurul tarafından değerlendirme yapıldığını, 23 Nisan Milli Egemenlik Haftası'nda ödülleri verilmek üzere, ödül sahiplerinin TBMM Başkanlık Divanı tarafından ilan edildiğini kaydetti.
Pakdil, ''Bugün itibariyle henüz başvurular devam etmektedir. TBMM 2010 Yılı Onur ödülü ile ilgili olarak bir haber ajansı kaynak gösterilerek yapılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Değerlendirme süreci başlamadan herhangi bir isim üzerinde uzlaşılması söz konusu değildir'' dedi.
TBMM Üstün Hizmet Ödülü için, milletvekilleri ve valiliklerin, aday gösterim süreçleriyle ilgili bilgilendirildiğini ifade eden Nevzat Pakdil, dileyen vatandaşların da TBMM Onur Ödülü için adayını 22 Şubat 2010 mesai bitimine kadar TBMM Kültür Sanat ve Yayın Kuruluna posta veya faksla iletebileceklerini kaydetti.